Ha a rántott húsban a liszt helyett darált zabot (zablisztet) és a zsemlemorzsa helyett sima zabot, az úgy egészségesebb, és kevésbé hízlalóbb?
Én mindenképpen jobbnak tartom.
Hizlalni a kalóriatöbblet hizlal. A zab rostosabb és fehérjésebb, így sokakat jobban laktat, mint a sima liszt, persze nem mindenkit.
Elképzelhető.
De nem lenne egyszerűbb a variálás helyett egyszerűen 4 falattal kevesebb normál rántott húst enni ?
Sütőt pl., más alternatíva szerintem sincs.
Az olajban sütéssel az a baj hogy amiatt van 2x annyi kalória az egészben és koleszterin, ráadásul az újrafelhasznált olaj láncszerkezete átalakul és telítődik valamint mérgező aldehidek keletkeznek(ez az oka annak, hogy a fáradt olaj erősen rákkeltő). És ezen a közhiedelemmel ellentétben nem segít semmiféle házi szűrögetés.
Olívaolajban lehet sütni ha nem extra szűz ugyanúgy kb 180 fok a füstölési pontja, ha abból egy-egy kanálnyit használsz az nem vészes, ha úszik benne ugyanúgy semmi értelme. A kókuszzsír minden egészségügyi szervezet szerint kerülendő mert 90%-ban telített zsírsavakból áll.
A legjobb az, ha sütőben magas hőfokon sütöd, ha meglocsolod egy kis olívaolajjal a tetejét, sütőpapíron ropogós lesz.
Bocs még annyit elfelejtettem hogy dicséretes hogy érdekel az egészséges életmód de ez tényleg egy olyan dolog, amiben valóban a liszt talán a legkisebb gond. Persze, jó rostosabb zabra cserélni de mennyi lisztet használunk 1 szelethez? Pár gramm? Kenyérben meg kilószámra eszi a többség hetente.
Az olaj az, ami a rántott dolgokat elsősorban egészségtelenné teszi, nem a liszt sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!