A műtrágyától egészségtelenebb a gyümölcs és zöldség?
Ugyan azokat a tápanyagokat szívja fel a növény a talajból, mint amit a műtrágyában kap.Ugyan az a kémiai képlete.
Nincs benne más. Ha még arányban is vannak az összetevők az csak jó a fának.
Mitől lenne ettől egészségtelenebb a a termés?
Okés,hogy van természetes meg természetes C-vitamin,de ugyan az a képlete, ugyan az a hatás a szervezetre.Sőt a mesterséges C-vitamint is természetes növényekből vonják ki.
Ha okosan használják a műtrágyát az miért tenne egészségtelené a gyümölcsöt és zöldséget.
A növény hasznos tápanyagokat kap amitől csak egészségesebb lesz és a többi hasznos tápelem is könnyeben épül be.
Ha okosan használják a műtrágyát az miért tenne egészségtelené a gyümölcsöt és zöldséget.
Nos, ezzel van a baj. Másrészt azzal, hogy a műtrágya nem képes minden tápanyagot pótolni. Például pótolja a nitrogént, a káliumot, és még néhány más anyagot, de ha például vas hiányzik, akkor nem segít, ha még több nitrogént adnak.
Ezt a jobbra balra C-vitamnt nem is értem
Nem olyan biztos,hogy a GMO olyan rossz.
Inkább fajta kérdése a minőség.
Általában az "ipari" abban különbözik a háztájitól, hogy másra van szelektálva.
A bolti termeszthetőségre, kinézetre és tárolhatóságra, a többi nem számít.
A háztájiban a finomat rakják félre a gondos gazdák továbbszaporításra...
Ezáltal lehet "hígabb", ízetlenebb a bolti.
De a műtrágya, termelésjavító, és nem ront az alaphelyzeten.
A növényvédőszerek az már más tészta.
GMO az megint más.
Lehet vele bajt csinálni, de valószínűleg ésszel játszanak vele.
Utolsó.
Nem a műtrágyázástól lett "hígabb" a zöldség, hanem mert más fajta.
Egyébként kettővel ezelőtt erről írtam.
Svájcban tapasztaltam:
A marhák sűrű rácson állnak az istállókban,és a trágyát naponta többször lemossák,nagynyomású mosóval.Amikor a ciszterna megtelik,felkeverik,és a hígított trágyát kiszórják tartálykocsiból a mezőre.A fű,olyan zöld,mint a mesékben,és a tej utólérhetetlenül finom,mert tele van a fűből nyert ásványokkal,nyomelemekkel,amit műtrágyákkal lehetetlen elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!