Melyik a fontosabb és egészségesebb a hús vagy a zöldség-gyümölcs étkezés?
Csatlakozom az előttem szólókhoz...
Tekintve, hogy a fehérje és a zsír esszenciális tápanyag, míg a szénhidrát nem, a zöldség-gyümölcs étkezés elég balga ötletnek tűnik (még ha van is bennük fehérje, nagy mennyiségben pedig elég sok... az aminosavprofil más lapra tartozik, amiatt már aggódnék)...
A minőségi hús sok mindent tartalmaz, de közel sem mindent. A zerocarberek nem véletlenül nem színhúson élnek...
Rendes, kiegyensúlyozott étkezés kell. Hús nem kell, de megfelelő fehérjebevitel igen. Plusz megfelelő zsírbevitel, megfelelő energiabevitel, mikrotápanyagok...
"A húst például sem zöldséggel sem gyümölccsel nem tudod helyettesíteni, mert azok nem tartalmaznak elegendő fehérjét és zsírt."
Ezt a hülyeséget az írója valóban el is hiszi?
Tejtermékkel, gabonával, hüvelyesekkel (különösen magas fehérjetartalmú zöldségek...), olajos magvakkal, növényi tejekkel/tejtermékekkel, tojással, tofuval a zöldségeken, gyümölcsökön kívül minden bevihető ugyanolyan minőségben, mennyiségben.
Nettó baromság, hogy a zöldségek nem tartalmaznak elég fehérjét. Zsírt valóban inkább tejtermékekből, szójából, növényi tejekből, növényi olajokból, olajos magvakból érdemes fedezni.
Nem létezik olyan tápanyag, ami csak a húsban található meg és sehonnan máshonnan nem fedezhető.
Éppen ezért a húsmentes étkezés lehet tökéletesen kiegyensúlyozott, egészséges, jótékony hatású (és persze az ellentéte is, ha nincs róla fogalma az embernek) - ezzel ellentétben viszont a csak húson alapuló, zöldségeket-gyümölcsöket mellőző étrend egyértelműen egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!