A gyerekek miért nem szeretik az egészséges ételeket?
mar eleve ott megbukik a feltetelezesed, hogy a szervezet tudja mi a jo neki es azt kivanja. hat ez nagyon nem igaz. innen fogva mar nem nehez kitalalni, hogy miert szeretik a gyerekek jobban a cukrot, chipset, mint egy almat pl. a mesterseges izfokozok sokkal intenzivebb izelmenyt nyujtanak, felnott fejjel ezen mar valamelyest felulkerekedhetsz ezen, de igazabol sok felnott ugyanugy jobban szereti ezeket, mint az egeszseges kajakat.
sajna legtobbszor a mekis kaja ize siman odaveri az " egeszseges " etelek izvilagat, mondom ezt ugy, hogy pedig en nagyon szeretem a friss zoldseget gyumolcsot (is)
#3 nem általánosítottam,azt írtam,hogy a LEGTÖBB gyerek,nyilván én is tudom,hogy vannak kivételek :)
De az én kérdésem inkább arra irányul,hogy miért nem az egészéges ételek ízét érezzük finomnak?
Mert eleve minden növény és mindenevő állat szereti az édes ízt, mivel az gyors energiaforrást jelent. A gyümölcsök is alapból ezért édesek, a növény így veszi rá az állatokat, hogy terjesszék a magvait.
Minél fiatalabb valaki, annál érzékenyebb az ízérzékelése, jobban kiérzi pl. a zöldségek keserű ízét; s a keserűt alapból mérgekkel társítjuk, így az élőlények tartózkodnak tőle.
Alapból az energiadús ételekért vagyunk oda, mivel a génjeink az évmilliárdok alatt erre rendezkedtek be, hisz a kajáért meg kellett küzdeni.
A hamburger miért egészségtelen? Összetételileg ugyanaz, mint a húsos tészta, sőt még zöldség is van benne.
Én sokszor azt látom, hogy a szülő rontja el a gyereket, mert megveszi neki a szemét kaját, és utána szokik át arra a gyerek az előttem említett okok miatt.
Bátyámék lánya kicsiként húst hússal evett volna, és nagyon szerette a gyümölcsöket is, most meg azt látom, hogy folyamat chipset, sültkrumplit és ilyen szemeteket eszik, mert szépen rászoktatták.
A kérdés igazából úgy helyes, hogy az emberek miért nem szeretik az egészséges ételeket?
Mert hogy a felnőttek éppúgy inkább esznek pizzát, mint spenótot.
Az édesség, az ízfokozós, sós, magas szénhidrát és zsírtartalmú pizza, gyorskaja és társai átverik az agyat. Az emberi agy évmilliók óta úgy van programozva, hogy amiben cukor, zsír, só van, abból lehetőleg minél többet kell enni, mert 100 évvel ezelőttig az ilyen kaja kaja ritka kincs volt. Mivel nem volt ilyen sok kaja, az agy helyesen úgy gondolta, mindet be kell zabálni, amíg van.
A dolog ott bukott el, hogy újabban mindig mindenhol lehet ilyen kajához jutni. Az "ősi" agy pedig még nem nőtt fel ehhez és továbbra is úgy gondolja, addig kell ezeket zabálni amíg van. Csak hát most meg mindig van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!