Káros-e, ha naponta több vitamint is beszedek egyszerre? Tudom, hogy zöldségeket, gyümölcsöket kell enni inkább, de itt a kérdés az, ha már szedem a tablettákat, káros lehet-e hosszabb távon.
A túladagolás minden vitamin esetében ártalmas lehet, bár meg kell jegyezni, hogy a vízben oldódó vitaminokat nehezebb túladagolni, mert azok a vizelettel távoznak. Csak egy példa: túlzott D vitamin bevitel következménye érelmeszesedés lehet stb. Érdemes pl. itt utána olvasnod:
Egyáltalán nem káros sőt kifejezetten előnyös a mai világban.Én személy szerint a dr. Lenkei Gábor vitaminjait szedem minden nap.Plusz magnéziumot omega 3at plusz D vitamint k1 k2 vitamint és egész napra elosztva kb 6000 mg c vitamint.Semmi bajom.Régebben fáradság levertség kedvtelenség jellemzett nem tudtam aludni hamar feladtam mindent és kifáradtam. ( vendéglátós vagyok ) Ma semmi.Minden oké.Bírom a melót van kedvem szinte mindenhez ami a mindennapi élet része.Nézz utána akár a youtubon a Lenkei videóinak és meg fogsz lepődni miket mond.Az előttem szólokhoz : a d vitamin nem okoz érelmeszedést és a c vitamin nem okoz vesekövet ( én már rég meghaltam volna valamelyikben ). 36 vagyok kb 76 kiló.A d vitamin mellé ajánlatos meg k2 vitamint is szedni hogy a kalcium amit a d vitamin beépít tényleg oda kerüljön ahová kell.A napi 3 és 3.5 l folyadék nálam meg van mindig csakis víz és leves gyümölcs és zöldséglé formájában.Semmi cukor ne flejetsd.És ami nagyon fontos kerüld az olyan élelmiszereket amelyek gyulladást okozhatnak a szevezetben és így az erekben is amitől tényleg érelmeszedesést kaphatsz.Pl margarin napraforgó étolaj cukor sok fehér liszt cukros üdítők félkész és gyors kaják stb.Remélem segítettem.
Amit én szedek : [link]
Nézdd meg az összetevőket és vondd le a következtetéseket
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!