Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Na most akkor a lenmagot...

Na most akkor a lenmagot hogyan kell fogyasztani?

Figyelt kérdés
Olvastam már annyi minden féle verziót, itt is, neten is, és nem tudom eldönteni melyik az igaz. Valaki azt írja, simán be kell áztatni éjszakára, szűrjük le és úgy együk meg. Valaki azt írta, nem elég beáztatni, össze is kell törni, aztán áztatni. Valaki azt írta, csak össze kell törni és úgy is fel tudja használni a szervezetünk az összes fontos tápanyagot. Valaki csak simán eszi, nem csinál vele semmit. Valaki azt írta forralni kell, valaki azt írta egyáltalán nem kell, csak hideg vízben áztatni. Léééégyszi valaki mondja meg az igazságot! :D
2016. szept. 22. 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:
2016. szept. 22. 22:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Előrebocsátom, nem vagyok szakértő, csak a véleményemet, gondolatomat írom le.

Szerintem úgy, hogy finom legyen...

Az olajos magvakat egyesek áztatják vagy csíráztatják, én nem vesződöm ilyenekkel, főleg, ha utána meg akarom darálni, szárítsa a lenmagot és a mákot, akinek hat anyja van. A hőkezelés részben jó arra, ami miatt pl. a nyersvegánok áztatnak, de van, akinek az sem tetszik. Én sokat teszek az egészségemért, most már alig eszem pár ételcsoportot, beleőrülni nem fogok.

Amire nekem kell a lenmag, arra simán megdarálva s ételre szórva vagy sütibe sütve is jó (kalória, rost - mondjuk ez kevéssé érdekel, rengeteg rostot eszem, ha akarom, ha nem, ásványi anyagok, fehérje, zsír...). Egészben szárazon szerintem gond lenne a megemésztésével, nagyon kemény a héja, hiába van gyomorsav meg minden... Ha elég hosszan áztatjuk s csíraképes, akkor is felhasad, ez világos. Nem tudom, egyetlen éjszaka mire képes, de ha nem akarunk csírát, nem nagy ügy megdarálni s úgy tuti nem lesz gond a héj miatti hasznosulási problémákkal...

2016. szept. 22. 23:58
 3/3 A kérdező kommentje:
második, köszi! :)
2016. szept. 25. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!