Na most akkor a lenmagot hogyan kell fogyasztani?
Előrebocsátom, nem vagyok szakértő, csak a véleményemet, gondolatomat írom le.
Szerintem úgy, hogy finom legyen...
Az olajos magvakat egyesek áztatják vagy csíráztatják, én nem vesződöm ilyenekkel, főleg, ha utána meg akarom darálni, szárítsa a lenmagot és a mákot, akinek hat anyja van. A hőkezelés részben jó arra, ami miatt pl. a nyersvegánok áztatnak, de van, akinek az sem tetszik. Én sokat teszek az egészségemért, most már alig eszem pár ételcsoportot, beleőrülni nem fogok.
Amire nekem kell a lenmag, arra simán megdarálva s ételre szórva vagy sütibe sütve is jó (kalória, rost - mondjuk ez kevéssé érdekel, rengeteg rostot eszem, ha akarom, ha nem, ásványi anyagok, fehérje, zsír...). Egészben szárazon szerintem gond lenne a megemésztésével, nagyon kemény a héja, hiába van gyomorsav meg minden... Ha elég hosszan áztatjuk s csíraképes, akkor is felhasad, ez világos. Nem tudom, egyetlen éjszaka mire képes, de ha nem akarunk csírát, nem nagy ügy megdarálni s úgy tuti nem lesz gond a héj miatti hasznosulási problémákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!