Székrekedésre pontosan hogyan kell fogyasztani a lenmagot?
15 éves lány vagyok,elég sokszor székrekedéssel küzködök. Már majdnem mindent kipróbáltam, a hashajtókra nem szeretnék nagyon rászokni. Hallottam,hogy a lenmag jó hatással van az emésztésre. Vettünk,de hogyan kell fogyasztani?
Köszönöm a válaszokat.
Az egész és a ledarált magot is elég nehéz megemészteni, ezért a súlyos betegeknek inkább a nyersen préselt olajat ajánlják salátával, illetve túróval.
Az egészségesek számára ajánlatos, ha frissen őrölt lenmagot fogyasztanak reggelire, szójával, napraforgóval, szezámmal egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel édesítve, de akár sóval is ízesíthetjük.
A friss őrlés legegyszerűbb módja a kávédaráló, így elkerülheted, hogy megavasodjon.
De készen is kapható durvára tört változatban.
Mindegy, hogy melyiket fogyasztod, teheted vízbe is, joghurtba is.
Én jobban szeretem a joghurtos változatot. (olyan lesz mintha műzliset ennél)
Ha vízbe teszem, akkor szoktam hagyni 2-3 óráig ázni, és utána kanalazom be.
De főzhetsz a lenmagból teát is, azonban mivel kemény zárt magról van szó, ezért legalább fél óráig kell forralni.
Nagyon fontos, hogy ha lenmagot eszel, akkor gondoskodj a megfelelő folyadékról is. pl ha joghurtba kevered, akkor mindenképp igyál meg utána egy nagy pohár vizet. (azt szokták mondani, hogy evőkanalanként legalább 2 dl folyadék szükséges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!