Szerintetek a tej: " Élet erő egészség "?
Mendenevo fogazatunk van. Ebbe a mindenbe beletartozik a hus is.
Kulonben a tejfeherje allergiara nincs gyogyszer, csak a laktoz erzekenysegre.
2016. szept. 7. 14:46
12/23 A kérdező kommentje:
A sertésnek is mindenevő foga van mégis szereti a tejet választás után is . A macska sem unja meg egész életében pedig eszik egeret is meg levesmaradékot . Kiből van több a laktózérzékenyekből vagy a tejfehérje érzékenyekből ? Rokkant emberből is sok van aki tolókocsiban él és mégis azon küzd hogy még egyszer járni tudjon ha csak egy kis halvány remény is van ! Nem de ?
Jajj jol van, igyad a tejet. A macska is megfososodik tole. Keptelen vagy felfogni, befogadni az informaciokat. Csak a sajat velemenyedet szajkozod. A tolokocsis hasonlatod is baromsag, mar ne haragudj. Nem fejtem ki, ugyse fogod fel.
2016. szept. 7. 15:34
Hagyjuk már azt a baromságot, hogy növekedési hormon van a tejben. A növekedési hormon az agyalapi mirigyben termelődik, nem a táplálékkal vesszük fel. Aki laktózérzékeny, az nyilván kerülje el a tejet, de aki nem az, annak az egészségére nem tartalmaz káros anyagokat, nyugodtan ihatja (persze mint minden más esetében mértékkel). Nagyon sok hasznos tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint tartalmaz. Sokan allergiásak a kutyákra, de ez nem jelenti azt, hogy szabaduljon meg mindenki a sajátjától. Aki nem szereti vagy bármilyen képzelt/valós indok miatt nem szeretné fogyasztani a tejet az ne tegye, de azért nem kell halálos méregnek tekinteni, mert néhány elvakult vegán/paleós/akármi ezt olvasta valahol és habzó szájjal kikiáltotta első számú közellenségnek.
A tej összetétele kapcsán pedig igen nagy eltérések vannak a különbözö fajta tehenek termékeiben, amit a boltban kapsz az mind ipari körülmények között tartott holstein-friz szarvasmarhák teje, ezek arra lettek kitenyésztve, hogy hatalmas mennyiségü, relativ hig tejet adjanak. Háztájiban vagy kis számban tartanak más fajtákat is, ezeknek a teje kevesebb, de jóval zsirosabb. A kecske teje is hasonló össszetételü, annyi a különbség, hogy a fehérjéje könnyebben emészthető számunkra.
2016. szept. 7. 18:00
15/23 A kérdező kommentje:
13" Ha haragszol a világra meg nem tudod magad elfogadni azért még rám ne tedd ! Tévedsz mikor én mindent jobban akarok tudni csak ha látom , hogy nem megalapozott az információ átadás akkor nem érthetek vele egyet. Feltettem ezt a kérdést mert érdekel az emberek véleménye . Az , hogy nem mindenben értünk egyet az természetes . Valami miatt érdekel ez a téma és emiatt én már egy kicsit részletesebben körbejártam de kell még információ . A tejcukor érzékenységben szenvedők 3 éves korukra 90 % - a kinövi . Sajnos a maradék 10 % élete végéig nem ihat még a " T " betűvel kezdődőt sem . Antihisztamin lehet szedni a csillapításra . A megelőzésnél nagyon fontos lenne , hogy fél éves koráig szopjon a baba ! Tehát szerintem már csak okozat a fehérje érzékenység nem pedig ok . Bele olvastam a következő kommentbe és Ő szerintem nagyon korrekt választ adott :) !
16/23 A kérdező kommentje:
14" Köszönöm a mérsékelt hozzászólását és nem azért mert ezzel értek egyet , hanem mert ez fedi a valóságot ,ahogyan kezelni kellene . A laktóz érzékenység már más . Egy kimutatás szerint amelyik népcsoport legeltetéses állattartással él , élt és minél északabbra van a hazájuk ott nem vagy csak részben ismert ez az érzékenység . Illetve minél délebbre megyünk annál jobban van jelen . A különböző fajta tehenek tejénél igenis tud nagy különbség lenni . A legjobban az Ír KERRY amit a kelták hoztak be és ez a legrégebbi fajtiszta tehén tejénél figyelték meg a könnyebb emészthetőségét . Nem mindig kell a mangalicára meg a holsteinre esküdni . De az egy teljesen más történetek .
Nem csak a világra haragszik, hanem az ékezetekre is...
2016. szept. 7. 19:10
18/23 A kérdező kommentje:
Én is ejtek még "szarvas" hibákat is de ha ezt is szóvá teszem én leszek vagyok a legalja aki a fejében eddig megfordult :) . Egy kicsit de tényleg csak kicsit tartott tovább értelmezni az írását nekem meg időm mint a tenger . Láttam , hogy ezt már nem bírja el a beszélgetésünk és lehet , hogy telefonon írja mindezt az 55- ös villamoson és akkor minden tiszteletem az övé .
Nem vagyok nyelvtannáci, de az ékezetkere allergiás vagyok.
Ha számítógépről beszélünk, nem tart semeddig nekem sem a magyart telepíteni, akkor is ha külföldön vagyok.
A szmombikat meg nem veszem emberszámba.
2016. szept. 7. 20:48
20/23 A kérdező kommentje:
Segíts már értelmezni a : "szmombikat" mit jelent !
Kapcsolódó kérdések: