Ihatok kávét ha magasvérnyomású vagyok?
Inkább a magasvérnyomásúak közé sorolnám magam.
Lehet h rászoktam a koffeinre,de azt tanácsolták a családból h neigyak kávét,vagy igyak koffeinmenteset..
Ez egy pár napig igy is volt..és hiányzot a koffein, most meg iszok 3at naponta igy jol érzem magam még ha magasab a vérnyomásom.Nemhiszem h lenne tőle valami bajom.
Mennyi az a magas érték pontosan, és mennyi az egy csésze kávé számodra?
Kávét lehet inni, viszont ha rendszeresen 120-130/80 fölött van a vérnyomásod, akkor azt javasolnám, hogy keverj össze rendes és koffeinmentes kávét fele-fele arányban, és ezt fogyaszd. Úgy megvan az élmény is, van benne koffein is, de nem annyi, ami problémát okozna.
170 az már elég magas és az alsó érték is 90 felett, ezzel már orvoshoz kellene menned.
Én sem éreztem semmit, de a szemészeten monták, hogy látszik a szememben a magas vérnyomás, azóta gyógyszert kell szednem és csak 1 kávét iszom reggel.
Azért mondják, hogy a magas vérnyomása a néma gyilkos, mert sok embernek semmilyen tünete nincs, nekem is csak tarkófájdalmam volt néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!