Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ihatok kávét ha magasvérnyomás...

Trebor93 kérdése:

Ihatok kávét ha magasvérnyomású vagyok?

Figyelt kérdés

Inkább a magasvérnyomásúak közé sorolnám magam.

Lehet h rászoktam a koffeinre,de azt tanácsolták a családból h neigyak kávét,vagy igyak koffeinmenteset..

Ez egy pár napig igy is volt..és hiányzot a koffein, most meg iszok 3at naponta igy jol érzem magam még ha magasab a vérnyomásom.Nemhiszem h lenne tőle valami bajom.

2016. szept. 4. 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Mennyi az a magas érték pontosan, és mennyi az egy csésze kávé számodra?

Kávét lehet inni, viszont ha rendszeresen 120-130/80 fölött van a vérnyomásod, akkor azt javasolnám, hogy keverj össze rendes és koffeinmentes kávét fele-fele arányban, és ezt fogyaszd. Úgy megvan az élmény is, van benne koffein is, de nem annyi, ami problémát okozna.

2016. szept. 4. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Kávé és kávé között hatalmas különbségek vannak. Van, aki ugyanannyi kávéból egy hatalmas bögre italt gyárt magának, meg van olyan is, aki ugyanazt a kávémennyiséget egy pici csészéből kiissza. Milyen kávét szoktál inni és hányszor egy nap?
2016. szept. 4. 16:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, már régóta magasabb 130nál van mikor 170is per 80-120,de nem érzek ez miatt problémát csupán ha nemiszok egy napon koffeinos kávét álmos és kedvetlenebb vagyok..úgytudom akinek magasvérnyomása van állandóan ideges ,meg izgő mozgó..
2016. szept. 4. 16:19
 4/5 anonim ***** válasza:

170 az már elég magas és az alsó érték is 90 felett, ezzel már orvoshoz kellene menned.

Én sem éreztem semmit, de a szemészeten monták, hogy látszik a szememben a magas vérnyomás, azóta gyógyszert kell szednem és csak 1 kávét iszom reggel.

Azért mondják, hogy a magas vérnyomása a néma gyilkos, mert sok embernek semmilyen tünete nincs, nekem is csak tarkófájdalmam volt néha.

2016. szept. 4. 16:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Így igaz, ahogy #4-es írta. Nemcsak szemproblémákat okozhat, hanem stroke-ot, szívproblémákat, vesegondokat, stb., fontos lenne, hogy elmenj orvoshoz, és beállítsák a kellő értékre. Az természetes, hogy ha "hozzászokott" a szervezeted a hipertóniához, akkor eleinte álmosabb lehetsz, de ez el fog múlni.
2016. szept. 4. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!