Hízni akarok! Mit (t) egyek?
Segítsetek! 14 éves vagyok, kórosan sovány. A testtömegindexem 17! (sovány: 18-20; normál: 20-25; túlsúlyos: 25 fölött <--bioszkönyvből írtam!) Megvan a ballagási ruhám, egyszerűen álom! 2 hetem van, unokanővérem ballagásáig. Az a baj, h. egy kicsit (tényleg nagyon-nagyon kicsit) bő! Varrónővel be kellene szedetni (azt hiszem így mondják...), de tényleg híznom kellene. Nem lenne rossz :S
Melleim is nagyon kicsik, és szerintem ez a súlyommal is összefüggésben van.
Mit egyek és hogyan mozogjak mellette, hogy ne legyek "zsíros"?
Az a baj, tényleg nem eszek sokat. Volt, hogy egy sportversenyes napon 1 banánt ettem! (nem izgalom miatt!)
mozogni viszont rengeteget... heti 12-13 óra sport, nem járok egyesületbe, csak úgy hobbiból, "ami jön".
Remélem találsz valami hasznosat. A mozgásból pedig egy kicsit vissza kéne akkor venned. A táplálkozás pedig nagyon fontos! Napi 1 banán...nem mész vele messzire és a szervezeted sem örül neki... 14 évesen ilyen kevés és rendszertelen étkezés mellett megállhatsz a fejlődésben, a betegségekről meg ne is beszéljünk.
De lehet,hogy orvostól kéne valami étrendet kérned, az a biztosabb.
egyél rendesen...
de szerintem ilyen BMI-vel inkább keress fel egy szakembert (dietetikust), aki egyedi étrendet csinál neked
Megnéztem egy helyen a BMI-t, ott ez jött ki (itt benne vannak az adatok is!):
Nemed: nő
Magasságod: 1.65 méter
Testsúlyod: 42 Kg
Korod: 14 év
Test tömeg indexed: 15.43 - sovány!
Javasolt tápláló diéta!
néztem egy külön gyerekeknek valót, ott ez jött ki:
Testtömegindex: 15.4
Percentilis: 3 alatt
A gyermek kórosan sovány.
Megcsináltam azt a testtömegindexes tesztet, amit írtál, és nekem 15.1-kórosan sovány jött ki, pedig már majdnem 15 éves vagyok, és néha többet eszem, mint apukám, aki 80-85 kiló. :)
Komolyan egyél többet, igyál cukros üdítőket, egyél édességeket néha, mert az is kell! (persze azért nem kell túlzásba vinni), és ha például a suliban menzán eszel, mint én, akkor hétvégén mindenképp valami tápláló, jó minőségű ételt egyél! A menza nem a jó minőségéről híres...
Különben alkati kérdés is, én is például az a sovány, hosszúlábú, kismellű típus vagyok, lehet, hogy te is. Ettől függetlenül egyél rendesen, mert nagyon fontos, de ha így sem sikerül sokat híznod, az se baj, mert tinédzser korban sok ember ilyen vékony, még fogsz alakulni! Különben is sokkal csinosabb egy vékony lány, mint egy kövér, hájas! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!