Milyen egy egészséges reggeli vagy vacsora?
Milyen mennyiséget szoktatok enni a következőkből reggelire vagy vacsorára?
Tk-kenyér, zöldségek, tejtermékek, gyümölcsök, zab (nem müzli, sima zab), húsféle.
Innivaló?
Zöldségből változó, 0-1000 gramm.
A többiből nem szoktam enni (max. egy kevés gyümölcsöt).
Tojást eszem inkább egypárat. Tojás zöldséggel, ez nekem ideális vacsora. Reggelire semmit, mert kizárólag ez számomra az ideális reggeli. A kalóriamennyiség az ebédtől, aktivitástól, előző napi táplálkozástól, hangulattól függően erősen változó.
Hogy mi egészséges, az részben emberfüggő is. Van, akinek minden étkezésre sok szénhidrát is kell, különben özön zsírt kéne tolnia, amitől szénhidrátszegényen rosszul lesz... Ismerek ilyet. Neki kell reggeli, pl. 13 dkg zabból készült zabkása (négyszeres vízben főzve) 5 dkg kókuszreszelékkel és 5 dkg mazsolával s valamennyi édes gyümölccsel (10-15 dkg? nem tudom). Ez az ideális kalóriamennyisége s összetételben is OK számára. Én több okból nem bírnám, mert mások vagyunk...
Úgyhogy általánosan ezt nem lehet megmondani. Mennyiséget sem lehet, mert kinek 0, kinek 200, kinek 1500 kcal az ideális méretű reggeli vagy akár vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!