Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tehetnék anorexia ellen?...

Mit tehetnék anorexia ellen? (több lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még kb 14 éves koromban anorexiát diagnosztizált az orvos, a szokásos tünetekkel stb. Sikerült leküzdenem 19 éves koromra, stabil voltam 21 éves koromig, most viszont elindultam lejtőn... megint. Épp most a bmi-m szerint 18,64 vagyok, szeretném ezt a lefelé ívelő folyamatot megállítani és szeretni magamat és a testemet. Valaki esetleg tudna adni tanácsot? Nem tudom, hogy anno, amikor legyőztem ezt a szemét betegséget, mit csináltam másképp. :(

Előre is köszönök minden választ, tanácsot.

N/22

2016. aug. 4. 10:12
1 2
 11/11 anonim válasza:

Szia! :)

én egyszer már leküzdöttem az anorexiát, és ez úgy sikerült, hogy szembesítettem magam azzal, hogy ez így nem mehet tovább.

Pontosabban úgy történt, hogy kimaradt a menstruációm, és akkor rádöbbentem, hogy ez nem normális, és változtatnom kell.

Újra megengedtem magamnak, hogy egyek normálisan,amit szeretnék, persze mértékkel. Sokat segített, hogy őszintén beszélgettem a barátaimmal, ők szembesítettek azzal, hogy a külvilág milyen soványnak lát engem, hiába hiszem magam kövérnek. Invitáltak közös evésre, ha mondjuk együtt készítettünk valami ételt, akkor többet szedtek nekem, mint maguknak, árgus szemekkel figyeltek, hogy rendesen egyek, többször megkínáltak mindenfélével. Elmondták, hogy nekik mennyi a súlyuk, és azt is, hogy így teljesen jól érzik magukat.

Azt tanácsolnám, hogy keress valakit, akiben megbízol, és őszintén tudsz vele beszélni arról, ami lezajlik benned. Esetleg nézd meg néhány régi fotódat, gondolj bele, hogy milyen súllyal voltál igazán, tartósan boldog, amivel nem csak a mérleg állása okozott örömet.

Remélem tudtam valamennyire segíteni :)

2016. aug. 6. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!