Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az emberek miért itélik el a...

Az emberek miért itélik el a vegánokat?

Figyelt kérdés
Nem minden ember, de sokan hülyének nézik a vegánokat, ez fordítva is igaz lehet, nem tudom. Én vegán vagyok, lassan 12 éve, életemben egyszer se mondtam bántó dolgot másoknak, csak mert ettek húst/tejet stb, nem is nézem le őket/undorodok tűlük. Viszont rám az emberek 95% pszichopataként tekint, mintha én kérdezgetném őket, hogy "mennyi fehérjét eszel" stb. A kedvencem amikor azzal jönnek hogy a növényeknek is vannak érzéseik... Sajnos ilyenkor nem tudok mit tenni, ilyen hozzáállású emberekkel nem lehet beszélni, káromkodok egyet, és otthagyom őket. Miért ilyen ellenségesek egyesek? Valahol ők maguk is tudják, hogy igazam van, ezért utálnak? (én régebben utáltam a vegánokat, de csak mert tudtam, hogy az egy etikusabb életforma, mint az akkorim)

2016. jún. 30. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Nem hinném, hogy tudják, hogy igazad van, ahogy szerintem nincs is "igazad", ez nem így működik. Sokaknak nem kicsit nem való a veganizmus.

Bár biztos van, akinél ez a helyzet, a saját lelkiismeretét próbálja nyugtatni. De a zöménél biztos nem ez van.

Van, aki tényleg, igazán idiótaságnak és kegyetlenül egészségtelennek tartja akár már a hús elhagyását is. Rengetegen hiszik azt, hogy a hús szükséges. Nem tudom, honnan veszik, de ez van.

Sok ember intoleráns s egyszerűsítő s azt gondolja, hogy mindenkinek az ő elveit kéne követnie, főleg vallásban, táplákozásban, politikában... De sok egyébben is. Egy Igazi Út létezik, az övé, mindenki más tévelygő kis izé, akit meg kell téríteni, ha lehet. Sokszor láttam ezt.

Aztán biztos van, aki annyi idegesítő intoleráns bigott vegánt látott, hogy minden vegánt negatívan néz. Pedig sok normális van, csak az utálkozó, másokat piedesztálról lenéző fajta a hangosabb.

Ez a növényi érzések engem is zavar, de tudod, mi fárasztó még? Amikor előadják, hogy a vegánok miatt kell sok földterület. Ezek nem gondolkodnak? Pont a vegánoknak kell messze a legkevesebb földterület az ételeik miatt... Eh.

Remélem, egyszer változnak eme dolgok, elvégre egyre több vegán van, legalábbis nekem úgy tűnik.

2016. jún. 30. 22:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásodat :)
2016. jún. 30. 22:24
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
Azért, mert a vegánokat nem érdekli más véleménye, étkezési szokása, aztán csak belepofáznak:D
2016. jún. 30. 22:24
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Az emberek általában csámcsognak azon, ami eltér a megszokottól. Rajtad van "fogás", hát élnek vele. Ne szívd mellre, hagyd figyelmen kívül a beszólogatókat. Nem feltétlen gondolják azt, higy iagzad van. Én pl biztos nem állnék le veled vitázni, és beszólogatni, de ettől függetlenül magamban szent meggyőződésem, hogy szükségem van húsra, tejre, stb. Én így gondolom, te meg úgy. Én nem akarlak meggyőzni a saját igazamról, és te se akard meggyőzni a " húsevőket".

Mivel te vagy a különc, neked kell felkészülnöd a piszkálásokra. Ne szívj mellre semmit.

2016. jún. 30. 22:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok én hittérítő, nyugi :D
2016. jún. 30. 22:38
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Legyél büszke magadra, nagyon jo úton haladsz! Az ilyen embereknek talan valami hiányzik az életükből, vagy nem is tudom. Lehet, hogy csak simán rajtuk van a "szemfedo" es segítségre várnak, hogy valaki elmondja nekik mi ez. Gondolj bele, mi is mindenevokbol lettünk veganok. A nem veganok a jövő vegánjai. Turelmesnek kell lennünk!🤗
2016. júl. 1. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:
58%
Sajnos vannak csatavegánok, akik vadul védelmezik a vegán életmódot, úgyhogy van egy adag előítélet, mert lehetsz, hogy támadsz.
2016. júl. 1. 22:09
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

Hatos, pont a hozzád hasonlók miatt nem kedvelik az emberek a vegánokat. "segítségre várnak, hogy valaki elmondja nekik"

Nem, nem várunk segítségre, és általában akkor pipulunk be, ha valaki hatodszorra is úgy érzi, hogy el kell magyaráznia nekünk a dolgokat, meg kell térítenie.

Peace,mindenki úgy él, ahogy akar, de hagyjuk egymást békén az életstílusunkkal!

2016. júl. 2. 09:49
 9/12 anonim ***** válasza:
A lehetet kihagytad a mondatból, de szerintem észrevetted. Igen, vannak olyanok, akik tudjak a dolgokat es nem veganok, kesz. Ez olyan, mint a vallás. Ne koss mar belém legyszi, inkább olvasd el meg egyszer. Szinte csak nem vegant ismerek es pont ugyanúgy szeretem oket, mint bárki mást. En nem szoktam erőltetni a dolgokat, csak leírtam a véleményem. Joga mindenkinek van ahhoz, hogy tudjon mindennek az áráról.
2016. júl. 2. 10:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyszerű tudatlanság,ami intoleranciát vált ki belőlük.Ennek nem ahhoz van köze,hogy tudják belül,hogy igazad van,egyszerűen nem képesek okoskodás nélkül kezelni azt,ami nekik új,furcsa,eltérő.És ez sajnos sok emberre jellemző,más területeken is.Az ő életüket nem befolyásolja,pusztán egy remek alkalom a kötekedésre.
2016. júl. 2. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!