Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igaz hogy nem mindegy mikor...

Igaz hogy nem mindegy mikor eszünk?

Figyelt kérdés
Reggel többet, délben közepes mennyiséget és este keveset? Fogyni szeretnék.

2016. jún. 9. 21:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Igaz.

A te esetedben a reggel keveset, délben kevesebbet, este mégkevesebbet verzió javallott.

Viccet félretéve, kell néhány nap, mire a szervezeted átáll arra, hogy keveset egyél, és a 3-4. nap után már nem leszel emiatt éhes napközben. Az első naokra meg azta jánom, hogy menj el vhova, hogy ne a szokásos környezetedben egyél, így az új környezet elvonja a figyelmedet az éhségről.

2016. jún. 9. 21:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, igaz. Szerintem reggelizz bőségesen. Nem lesz bajod, és a reggeli a legfontosabb étkezés. Felkelés után rögtön fogyassz vizet. Lefekvés előtt 4 órával ne egyél.
2016. jún. 9. 22:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyébként nagy problémám hogy délelőtt egy falatot se bírok enni. :D
2016. jún. 9. 22:58
 4/6 Csori96 ***** válasza:

Ez egy tévhit, valójában mindegy, mikor eszel.

A késői evésről - [link]

Ha délelőtt amúgy sem bírsz enni, ne is erőltesd. Ez a fogyókúra szempontjából még jó is, így legalább könnyen tudod alkalmazni az időszakos böjtölést. Az időszakos böjtölésről - [link]

2016. jún. 10. 00:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Aki reggel eszik sokat, az is lehet időszakos böjtölő, nincs megszabva az evési ablak helye :)

Elsősorban az összmennyiség számít, egyénszinten persze tapasztalhatjuk, hogy azért nem mindegy, mikor eszünk s mennyit. Illetve biztos van, akinek mindegy s át tud szokni más ritmusra, én pl. igen fix vagyok, kizárólag délután jó ennem. Gyermekkori sokéves reggelizésem alatt végig utáltam és szenvedtem tőle (amivel inkompatibilis vagyok, azt nem tudom megszokni), később kipróbáltam más összetételben, ami hasonló eredményt hozott. Nálam elég egyszerű, hogy mit kell tennem :) Nulla reggeli, nagyobbacska (kései) ebéd, nagyobbacska (de az ebédnél kisebb s ahhoz közeli) vacsora. Különösen fontos ez, ha fogyni akarok, semmi esélyem reggelivel, hacsak le nem kötöznek és végig nem éhezem az estét.

De mindenféle verzió van, a sok pici étkezéstől a csak reggel vagy éjjel evésig. A fő, hogy a nekünk megfelelőt alkalmazzuk, ha lehet, hisz csak úgy érezhetjük magunkat optimálisan. Van, akinek a 2 étkezése között 12 óra telik el.

2016. jún. 10. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Javítok.

Még egyszer elolvasva, bocs, Csori96 nem írt az én első mondatommal ellentéteset. Valóban segíti az időszakos böjtölést, ha az ember jóllakottan ébred s ez sokáig megmarad :) S az időszakos böjtölés segíthet a fogyásban, sokaknak önmagában is összehozza a kalóriadeficitet, mázlisták :D.

2016. jún. 10. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!