Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a véleményetek a vegetarian...

Mi a véleményetek a vegetarianizmus és a veganizmusról?

Figyelt kérdés

2016. jún. 4. 16:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
47%
Engem nem zavar, ha valaki így étkezik. A vegetáriánusokat megértem, hogy undorító nekik a hús, a vegánokat már nehezebben értem meg. Tiszteletben tartom, hogy ki hogyan étkezik, ha vendégek jönnek akkor is próbálok úgy főzni, hogy legyen olyan étel is, amit ők ehetnek, de azt nagyon nem szeretem mikor ezek az emberek belémkötnek amiatt, mert én fogyasztok tejtermékeket és néha húst
2016. jún. 4. 16:17
 2/27 anonim ***** válasza:
46%
Nem tartom egészségesnek, ezért nem is követem.
2016. jún. 4. 16:23
 3/27 anonim ***** válasza:
26%
Ha valaki akarja, akkor csinálja. Csak az ideológiával nem vagyok kibékülve.
2016. jún. 4. 16:56
 4/27 anonim ***** válasza:
53%

Ez hosszú lenne, de alapból szimpatikusak, akár csinálom épp, akár nem. De a nem nagyüzemi állati termékek fogyasztásával sincs különösebb bajom.

Hogy az étrend egészséges-e vagy sem, annak köze nincs hozzá, hogy az ember vega, vegán vagy húst is evő. Mindegyiket könnyű rosszul csinálni, de jól sem olyan nehéz, a vegánnál már utána kell nézni ennek-annak, de ha sima vegán étrend, az még igen egyszerű, ott az összes ehető növény... A nyersvegán étrend is tetszik, ott még inkább képben kell lenni, gondolom.

A bigott vegánokat persze borzalmasnak találom, elvégre azok.

2016. jún. 4. 17:27
 5/27 anonim ***** válasza:
33%

Tizennégy éves korom óta vagyok vegetáriánus és komolyan fontolgatom,épp felkészülök rá hogy vegán legyek, később 70-90%-ban nyers is. Hogy miért? Mert az a jó mindenkinek és mindennek.

Jó a bolygónak mert ha a legelők helyett termőföld lenne sokkal kevesebb hely is elég lenne és pl. nem vágnák ki az esőerdőt illegálisan(ezzel állatfajokat és növényfajokat is "írtva") hogy legyen hol legeltetni. De ez nem ilyen egyszerű mert pl. a szója és a pálma miatt is fogy az esőerdő pedig mindegyiket lehetne helyettesíteni vagy épp normálisan termeszteni de ugye a pénz pénz pénz... A Földön az összes problémát az okozza hogy valaki,valakik nem tudnak betelni a pénzzel és mégtöbbet akarnak lesz@rva hogy kinek ártanak(fogyasztónak,élővilágnak,stb) mert az a lényeg hogy nekik jó legyen. Ehhez persze a sok hülye is kell akik akkor is megveszik azt a bizonyos terméket ha pl. 30 év múlva meghalnak tőle 5 betegségtől szenvedve mert hát olyan finom és szeretik. Tudom hogy senki se mond olyat hogy "az xy-tól meghalsz" mert ha mondanának pl. az orvosok az nagyon nagy probléma lenne, ilyet tilos mondaniuk mert rossz lenne az iparnak ha nem vennék a terméket és persze rossz lenne nekik is mert nem lenne páciens(és pénz), rossz lenne a gyógyszeriparnak is mert nem lenne aki venné a "gyógy"szereiket. Szóval ennyi kárt nem okozhatnak... Na nagyon nehezemre esik ezt a gondolatmenetet nem folytatni de inkább nem teszem.

Na a lényeg az hogy az ember egy GYÜMÖLCSEVŐ FŐEMLŐS. [link]

Nézz meg egy gorillát: hatalmas, erős és mit eszik? Az étrendje 90%-a gyümölcs és zöldek. Szóval máris megbukik az az óriási hülyeség amit rengetegen hajtogatnak hogy egyél húst mert attól van erőd,izmod. Hány és hány ember van aki nyers vegán étrenden él és sokkal jobban van nem csak fizikailag mint egy átlagos ember. Nemrég hallottam egy közel 70 éves idős párról akik maratont futottak kétszer egymás után.

Nyers vegán étrenden élő embertől még soha de soha nem olvastam vagy hallottam olyat hogy megyek kiváltani a gyógyszereimet, ehhez már öreg vagyok,stb stb. olyat viszont már számtalanszor hogy ilyen és olyan betegségük múlt el. Vajon miért? Mert az emberi test ha megkapja pontosabban azt kapja amire szüksége van, amire készült akkor ilyen, tökéletesen működik. Nem az a csoda hogy az ember elél,megél vegán étrenden hanem az a csoda hogy az ember képes életben maradni 70 évig úgy hogy olyan étrenden van ami természetellenes, folyamatosan károsítja.

Amikor azt hallom hogy pl. "allergiám van" vagy hogy az "allergia gyógyíthatatlan betegség" röhögnöm kell. Ugyanis ezer éve tudom hogy olyan igazából nincs és méghogy gyógyíthatatlan... Az csak egy figyelemfelhívás a szervezettől hamár beszélni nem tud hogy "hé te hülye ez nem tetszik, nem jó, változtass".

De már felhagytam vele hogy rábeszéljem az embereket a vegánságra. Csinálják azt és egyék azt amit akarnak én is azt teszem. Csak az a sajnálatos hogy közbe nem csak saját magukat teszik tönkre(mert azzal nem lenne semmi problémám) hanem közbe az egész bolygó minden téren tönkremegy,elpusztul lassan az ember nevű parazita,élősködő miatt(mert nem tudom másnak hívni azt amit a legtöbb ember művel).

2016. jún. 4. 22:59
 6/27 anonim ***** válasza:
67%
Az a baj ezzel a nagy gyümölcsevő főemlős dumával, hogy nem független kutatók készítették a cikket, hanem laikusok válogattak össze olyan érveket, amelyek szerintük megállják a helyüket (még ha a valóságban nem is). Tipikus esete annak, amikor a Jobbik az Iránytű Intézetre vagy a Fidesz a Századvégre hivatkozik, hogy bizonyítsa az igazát.
2016. jún. 4. 23:22
 7/27 anonim ***** válasza:
86%

#6: Egyértelmű, hogy az ember biológiailag mindenevő. Ezt egyetlen vegetáriánusnak se kéne tagadnia. Hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy képesek vagyunk mind növényi, mind állati eredetű táplálékon optimális egészséggel élni. Tehát biológiai szükséglet egyértelműen nem lehet morálisan releváns érv annak eldöntésében, hogy helyes-e állatok megkínzása és megölése azért, hogy élvezetet nyerjünk a húsuk fogyasztásából.

Ma már senki nem tagadja, hogy egy jól megtervezett vegán étrend optimális egészséget biztosít. A legnagyobb egészségügyi szervezetek ezt mind elismerik, köztük: Academy of Nutrition and Dietetics, the American Diabetes Association, the American Heart Association, the British Dietetic Association, the British Nutritional Foundation, Dietician’s Association of Australia, Dieticians of Canada, Heart and Stroke Foundation; kutatási és oktatási intézmények, úgy mint: Mayo Clinic, UCLA Health Center, University of Pennsylvania School of Medicine, University of Pittsburgh School of Medicine; kormányhivatalok, pl. British National Health Service, U.S. National Institutes of Health, U.S. Department of Agriculture, U.S. Department of Health and Human Services, és a listát még folytathatnám. Hogy idézzek az ADA-tól: "It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes."

2016. jún. 5. 07:53
 8/27 anonim ***** válasza:
29%
A legtökéletesebb módja az életnek. Én biztosan tudom, hogy 30 év múlva mindenki minimum vega lesz, főleg, hogy nem fenntartható a húsevés.
2016. jún. 5. 16:11
 9/27 anonim ***** válasza:
48%

Pozitívnak tartom, hogy egyre többen foglalkoznak ezzel és reménykedem, hogy akármennyi időbe is telik az ember egójának, hamarosan egy állítkínzástól mentes, egészséges és finom világban élhetünk majd :) Azonban amíg ekkora összegek vannak az állatok minden részének feldolgozásában, tartásában, nem fogja azt mondani, akinek a zsebébe ez megy, hogy "Oké gyerekek, holnaptól mangót ültetünk, mert ez rossz." Az ember nem tart még ott sajnos.

És remélem, hogy mire oda jutunk, a szervezetem is megbarátkozik ezekkel a dolgokkal, mert nagyon sok gyümölcstől és zöldségtől egyenesen a hányinger jön rám, akármennyire is jó az illata meg tetszik a dolog. :(

2016. jún. 5. 20:20
 10/27 anonim ***** válasza:
67%
Én látom a változást, napról-napra látok embereket abbahagyni a húsevést:)
2016. jún. 5. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!