Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért hiszi azt mindenki ha...

Miért hiszi azt mindenki ha valaki vegetáriánus, vegán akkor az gyenge?

Figyelt kérdés

18 éves srác vagyok (2 hónap múlva 19). És küzdősportokkal foglalkozom.(K-1, Brazil Jiu-jitsu, Wing Chun). Már lassan mésfél éve vagyok vegetáriánus. Már majdnem vegán. Nem eszek húst, tojást. Párszor fogyasztok tejtermékeket, de a fehérje amit beviszek nagy részt növényi eredetű. (barna rizs, quinoa, csicseriborsó stb.) És amióta átmentem erre az étrendre, nem veszítettem semmi erőt, ugyanolyan erős maradtam. Viszont az állóképességem sokkal jobb lett.(Hogy ez miért van, nem tudom.Egyáltalán nem azt mondom hogy az én étrendem egészségesebb, csak a személyes tapasztalatomat.) Azóta jobban teljesítek küzdősportokban. Csak az a baj hogy nagyon sok negatívumot kaptam több embertől. Nem szoktam erről beszélni senkinek, hacsak kérdezik hogy mit szoktam enni. Van egy gyúrós haverom, aki 90%-ban húst fogyaszt. És mindig azzal jön ha valaki erős akar lenni akkor muszály húst ennie. Mondta nekem is többször hogy a küzdősportokhoz is kell magas fehérjebevitel. Meg hát készült rólam egy videófelvétel edzésen ahol fekvenyomást csináltam, és a nagybátyjámnak megmutattam, az első dolog amit mondott az az volt "Hogyan birok ekkora súlyt emelni, ha nem eszek húst? Egyek húst, mert szükségem van a fehérjére". Pedig nem a hús az egyetlen fehérjeforrás, a vegán-vegetáriánus étrendeken is lehet rengeteg fehérjét bevinni. A másik kérdésem miért tekinti azt mindenki nőiesnek? Rengeteg sok embertől hallottam hogy ez nőknek való, meg hogy igazi férfi húst eszik. Az a gyúrós haverom akit az előbb említettem, pár másik embernek elmondta, és emlékszem egy csaj akivel egész jóban voltam, (most is nagyon jóban vagyok vele), azt mondta hogy ez nagyon b**is. Befejezésnek, itt egy vegán MMA harcos: https://www.youtube.com/watch?v=GbYyVBzJ5Ck

Meg ne értsetek félre, én nem szoktam ezt senkire erőltetni, nekem mindegy hogy a másik mit eszik.

2016. jún. 2. 16:21
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát! (úgy döntöttem nem fogok teljes vegán étrendre menni, a tejtermékekről nem mondok le)
2016. jún. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!