Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az összes vegán és vegetáriánu...

Az összes vegán és vegetáriánus egészséges?

Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 20:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem mind.
2012. okt. 16. 21:22
 2/13 A kérdező kommentje:
pedig de
2012. okt. 16. 21:26
 3/13 anonim ***** válasza:
Egy rendes vega, aki figyel az étkezésére, a tápanyagokra, az valószínűleg egészséges (nyilván nem figyelembe véve a genetikai betegségeket), de legalábbis egészségesebb, mint egy "mindenevő", aki teljesen kontrollálatlanul eszik, épp ami a kezébe kerül. Persze vannak a divatvegák, akik csak annyit látnak az egészből, hogy milyen barbár dolog állatokat leölni, úristen. Na ők általában nem figyelnek arra, hogy a kieső tápanyagokat pótolják, így pont nem egészségesebbek, de betegek lesznek inkább.
2012. okt. 16. 23:27
 4/13 anonim ***** válasza:
23%

A vetegarizmus, egy új divat igazából. a fehérje minden szervezetnek kell. Ezt legegyszerübben leggyorsabban húsból nyerhetjük. De gombában stb... ben is sok fehérje amiből szintén potolhatjuk napi fehérje szükségletünket.

Azonban gondolkozz csak el rajta ha nem figyelsz oda arra miből menyit eszel, menyit mozogsz. akkor ha vega ha nem egészségtelen. Ha azonban valaki odafigyel a táplálkozására akkor ha vega, ha nem az egészséges.

Nem terheli le a szervezetét. Ez a lényeg nem az h eszünk-e húst vagy sem.

( Gondolj bele évmilliók óta eszünk húst.)

Nem hiába vagyunk minden evők!

2013. jan. 31. 23:46
 5/13 anonim ***** válasza:
41%

A vegetáriánizmus az emberi tudat egyik zsákutcája.Ha az evolúciót mint az ember testének évezredes kifejlődését nézzük,akkor semmi sem magyarázza a vegetarizmust.Az ember fogazata heterodont, ami azt jelenti, hogy a táplálkozási specializációnak megfelelően egy quadránsban lévő fogak meghatározott arányban más-más alakúak.(örlő-metsző-szemfog stb).Ezzel párhuzamosan a gyomrunk, a beleink, a kiválasztó rendszrünk is ennek alapján fejlődött ki.Ez tény.Akárhogy csűrjük csavarjuk,a seggünket a földhöz verhetjük akkor is mindenevő fogazatunk van,innentől kezdve mindneféle táplákozás ami ettől eltrő természetellenes,egészségtelen és genetikailag nem kódolt.Egyen zöldséget az a faj akinek arra való a fogazata és a szervezete.Mint ahogy ragadozzon az az a faj akinek arra való a fogazat és a szervezete.Az emberi test ebben a formájában -annak minden sejtjével,szövetével,szervével,és szervrendszerével együtt- vegyes táplálkozásra van teremtve/kifejlődve (ki amiben hisz) Ha vegetáriánusnak kéne lennünk az evolúció/vagy Isten megoldotta volna, olyan fogazattal meg redős gyomorral meg stb. De nem.

Gondolkodjunk józan ésszel,minden más csak humbug meg divathóbort,az emberi öntudat egyik zsákutcája.Gondoljunk csak bele, a zsiráfnak nincs öntudata,és nem jut eszébe anyonrűgni és megenni egy másik állatot(csakmert egy biznyos tápanyagot abból is betud vinni) hanem természetszerűen a testével optimális módon táplákozik.Nekünk is ezt kéne tennünk.Summ summarum a vegetarianizmus az ember öntudatának egy káros csökevénye,semmiféle tudományos, biológiai, vagy genetiakai alapja nincs,el kéne már végre felejteni.Pont.

2013. febr. 1. 00:48
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Egyet értek az elöttem szólóval!!!

Egy média által benyelt hülyeség!

Mindent elhisznek az emberek ha tv mutatja!

Ez is ugyan olyan szerintem mint a kocka has a férfinak és a csontgebe női "ideál" !! Ezért edzőterembe jár boldog boldogtalan! Ettől remélve jobb szociális beilleszkedést stb... (" Az önfejlesztés önkielégittés" )

Mindenhol ezt látjuk haljuk ezért átverjük saját magunkat is.

2013. febr. 1. 00:57
 7/13 anonim ***** válasza:

5/6,így is lehet magyarázni,de mert úgy látom tanult Vagy,azt is tudod,hogy a húsevő állatok gyomornedve jóval savasabb az emberénél,a bélrendszerük pedig jóval rövidebb.Az ő belükben ezért nem tartózkodik napokig a hús,nagyon könnyedén és gyorsan megemésztik azt.A baktériumflórájuk is egészen más,mint az emberé.

Én szabad akaratból,saját döntésből lettem húst nem evő,több,mint tíz éve.Azt,hogy ez divat lenne,olyanok találják ki,akik nem értenek egyet ezzel az életmóddal.Olykor komolyan nem értem,miért kell ezzel ennyit foglalkozni,pláne ilyen harcosan.Én anno nem egy irányzathoz csatlakoztam,NEM EGY CSOPORTHOZ,hanem egy erős élmény hatására úgy döntöttem,hogy még ha létezik egy-két húsféleség,amit képes lennék megenni,arról is lemondok,mert ha valóban kinyitom a szemem és RÁNÉZEK arra,ami a húsgyártásban és a nagyüzemi állattartásban történik-ha csak ennyit teszek,és itt szó sincs arról,mennyire szeretem,vagy nem szeretem az állatokat-attól a pillanattól kezdve emberileg nem tartom tisztességesnek,hogy kényelemből,vagy bármilyen egyéni érdekből húst fogyasszak a továbbiakban.Pláne úgy,hogy pótolni lehet a húsban lévő anyagokat egyéb formában.Igyekszem megérteni a húst nélkülözőkre acsargókat,de legyenek szívesek foglalkozzanak a saját étkezési szokásaikkal.És hogy a kérdésre is válaszoljak:nekem a gyermekkorom óta tartó súlyos migrénem múlt el.Viszont ha pl.egy vegetáriánus rejtett glutén érzékeny,aminek következtében áteresztő bél szindrómában szenved,akkor bizony hosszú távon az betegséghez vezet(ahogy a húst fogyasztóknál is)

2013. febr. 1. 10:08
 8/13 anonim ***** válasza:

A 00:48-nak szólt az előző regény.

Az utána válaszolónak pedig azt üzenem,ha ilyen érzékeny arra,amit a tévében lát,nézze meg,mit lát a húsgyártásból(semmit)vagy csak nézze meg tüzetesebben,mit rejt a bolti hús,milyen adalékanyagokat.Amiből a tv-ben semmit nem lát.A tv önti azokat a reklámokat,ami fogyasztásra ösztönzi az embereket,és nem érdeke,hogy elárulja a bennük rejlő veszélyeket.És a tv nem várja,hogy az emberek gondolkozzanak,sőt,nem is ÉRDEKE.Én viszont gondolkodni fogok,úgy élek,ahogy nekem és a lelkiismeretemnek a legjobban megfelel,továbbra sem fogom elmondani társaságban a meggyőződésemet,de minden erőmmel azon leszek,hogy a támadókat megértsem,és ne érezzek feszültséget azért,mert ők nem nem értenek meg.

2013. febr. 1. 10:14
 9/13 anonim ***** válasza:

"a zsiráfnak nincs öntudata,és nem jut eszébe anyonrűgni és megenni egy másik állatot(csakmert egy biznyos tápanyagot abból is betud vinni) hanem természetszerűen a testével optimális módon táplákozik.Nekünk is ezt kéne tennünk."

Vagyis?Mi lenne az,ami az embernek természetszerű?Csak nem az,hogy az elénk tett dolgot megzabáljuk?Mert most ez a helyzet.Vagy Te nekiállnál vadászni az ételedre?(Ne haragudj,de a hasonlatod igen sántít)

2013. febr. 1. 10:21
 10/13 anonim ***** válasza:
25%

Elsősorban saját véleményem a "harcról" az, hogy a vegetáriánusok nem tudják megmagyarázni miért nem esznek húst, mindig ezzel jönnek h állatkinzás! Akikkel én beszéltem mind igen agresszívvá váltak, egy egyszerű kérdéstől.

Az állatkínzás címszó hülyeség a disznót is levágom szívbaj nélkül szét is kapom, pedig városi gyerek vagyok. De tudom h finom és imádom a húsát ez a táplálékom, ezért tartottuk.

A hús szerzés terén anyiban térünk el az állatoktól, hogy mi rájöttünk miként tartsuk őket használjuk ki.

Az oroszlán nem tud karámot építeni a gazelláknak és azon belül ellátni őket élelemmel, vízzel stb.

Pedig hidd el megtenné és akkor öl le egyet amikor megéhezik sokkal könnyebb lenne neki is. Úgy ahogy mi csináljuk, de nem hiába vagyunk mi a táplálék lánc csúcsán, pont az ilyen önző, önfenetartó életvitel miatt.

És igen akkor is divat a vegetarianizmus.

Mamámék, dédmamámék idejében miért nem volt senki vetegáriánus, miért tudta mindenki azt, hogy a szalonna milyen finom egy átdolgozott reggel után, vagy hogy a tyúk tojás finom reggeli a tyúkból meg jó kis leves lesz!?? Senki nem is vágyott húsmentes életre, tudták mi kell nekik, mi az alapvető táplálék, és mi a szükségletük.

Ezek szerint is étkeztek.

Ez ugyanúgy divat mint a kutyákon a ruha hidegben.

Ne haragudj én tiszteletben tartom azt h nem eszel húst 10 éve, de ez legyen a te bajod, engem ne támadjon senki mert megeszem a húst. Márpedig 10-ből legalább 6-7 vega letámad miatta!

2013. febr. 1. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!