Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Súlytartás kalóriaszámlálás...

Súlytartás kalóriaszámlálás nélkül?

Figyelt kérdés
Elegem van már a kalóriaszámlálásból. Súlytartáshoz elég csak egészségesen enni? Cukor, fehérliszt minimalizálása, ötszöri étkezés, sok viz/zöldség/gyümölcs? Ti akik lefogytatok csak betartjátok ezeket és tartjátok a súlyotokat vagy mi a "titkotok" ami segit a súlytartásban? Ti hogyan figyeltek oda az egészségetekre?

2016. máj. 16. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:
fitbit
2016. máj. 16. 18:47
 2/3 Szintis Zoli ***** válasza:

Minőségi tápanyagforrások, 1/2 óra intenzív mozgás, 3-500 gramm zöldség, minimum 2 liter víz mellett nem lenne szabad, hogy az éhséged becsapjon és jól kellene lakj a szintentartáshoz szükséges mennyiséggel.

Ha mégsem, akkor változtatni kell a tápanyagok vagy a zöldségek/rostok arányát, amíg jól nem laksz a napi szükségleteddel. Nagyobb térfogatban kell ugyanannyi vagy kevesebb kalóriát bevinni. Ha már számoltál kalóriát, gondolom vágod, hogy mivel érdemes próbálkozni.

Az egyénfüggő, hogy kit mi mennyire telít/laktat, ezért nem írom, hogy milyen zsír/CH/fehérje arányra törekedj. Azt neked kell kitapasztalnod.

2016. máj. 16. 20:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem nincs titkom, van olyan genetikám, hogy csak masszív, szénhidrátdús nonstop zabálással tudok felszedni pár kilót évente... Ami nem jelenti azt, hogy ne tudnék meghízni, szeretek enni nagyon, így megy, csak sok idő és nem jó étrend kell hozzá.

De egy jó étrenddel akár még fogyok is, bár az nálam necces. De súlyt tartani? Sosem tudnék újra meghízni az új életmódommal, bár még nem értem el a "végleges" súlyomat (ami viszont utána nőni fog, mert tömegelek, amíg csak lehet. több izommal pedig főleg könnyű lesz). Az egészség is igen fontos számomra, sokkal fontosabb, mint az alakom, bár a kettő persze összefügg.

A kalóriaszámolás nem egészséges hosszútávon, nem embernek való szerintem.

Nálam normál cukor semmi (illetve havi pár gramm beesik a csemegeuborka, grillszósz miatt), liszt (akármilyen színű) alapból semmi (néha kilengek, a párom újra süt kenyeret és jót. tk tönköly, de az ugyanúgy gluténes szénhidrátbomba, nem egészséges számomra sehogysem), laktóz amennyi egy kis keménysajtban és vajban lehet (minimális), víz megy automatikusan, jó a szomjúságom, gyümölcs minimális (mivel a nulla nem nekem való, de nem baj, gyümölcsből a kevés és a nulla is teljesen jó, sőt, van, akinél a sokkal sincs gond, nálam lenne), viszonylag sok zöldség (néha ténylegesen sok, inkább boruljon a szénhidrátlimitem, nehogy már ne ehessek néha 2 kiló zöldséget se). Napi 2 igen közeli étkezés, ami engem illet, de kinek mi felel meg.

Amiket te írsz, azok is jók.

2016. máj. 16. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!