Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem hízok el ezektől?

Miért nem hízok el ezektől?

Figyelt kérdés

Ma tanultunk a helyes táplálkozásról biológián és végigmentünk az egészséges étrenden, de valamit nem értek.

Nem szoktam mérlegre állni, csak nagyon ritkán kb olyan 1-2 havonta, de már nagyon hosszú ideje 53 kiló vagyok 165 cm-hez, és nem hiszem, hogy kövér lennék.

Na szóval igazából nem nagyon van az, hogy nem eszek este hat után, meg nem csak teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat eszem, van amikor azt, mert azt vettünk, de legtöbször fehér kenyeret, sőt gyakran eszek péksütit is, meg szoktam járni fagyizni, eszem nagymamám sütijeit meg tésztát is. Emellet rengeteg gyümit eszem, és mégtöbb zöldséget, rendszeresen eszem joghurtot, húst, tojást meg magvakat. Szóval mondhatjuk, hogy vegyes étrenden vagyok és mindent eszek. Nassolni nem nagyon szoktam, csak ha megkívánom,de mondjuk, ha elmegyünk moziba, akkor nem hagyom ki a nachost vagy a popcort, nem számolom a kalóriákat, nem hagyom ki a lángost vagy a gyrost, a családi összejöveteleken jól érzem magamat és jókat eszem a családommal, étteremben nem salátát rendelek, és megesik, hogy a barátommal estére rendelünk pizzát és az a vacsora. Szerintem az étkezést élvezni kell és nem tudom ezeket kihagyni.

Mozgás szempontjából viszonylag sokat mozgok, de csak azért, mert jól érzem magam. Heti 4-5x eljárok biciklini vagy futni, mert jól esik utána kellemesen elfáradva ledőlni.

De tulajdnképpen miért nem vagyok elhízva, ha eszek cukrot és lisztet is, meg nem nagyon foglalkozom evvel az egésszel, ha este nyolckor van vacsora, akkor puff akkor eszem....Gondoltam arra, hogy genetika, de nem mondhatni, mert a családomban mindenki túlsúlyos.

Tehát akkor én miért nem vagyok elhízott,ha a sok értékes tápanyag mellett az étrendemben van fehér liszt és társai?

2016. máj. 9. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miféle biológiaórán hallottál te fura információkat, de a fehér liszt semmivel sem hizlal jobban, mint a teljes kiőrlésű. Annak meg, hogy hány órakor eszik, az ember végképp semmi jelentősége nincsen.

Sok ember összekeveri az "egészséges" fogalmát azzal, hogy "nem hizlal", pedig ez két teljesen különböző dolog. Több száz kilósra is meg lehet hízni a legegészségesebb, legtermészetesebb kajáktól. Nézz meg nyugodtan egy tehenet vagy egy elefántot, ezek az állatok szinte csak füvet meg hasonló zöldségeket esznek.

Azért nem hízol el, mert eleget mozogsz ahhoz képest, amennyit eszel, és kész.

2016. máj. 9. 15:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg szerencsére sikerül ezek mellet mértéket tartanod. A családodban mindenki kövér gyerek, majd felnőtt volt, vagy csak később híztak el? Mert ha az utóbbi,akkor genetikailag neked sincs hajlamod, hiszen akkor nekik is a rossz étkezési szokásban keresendő (meg persze a mennyiségben) az elhízás oka.
2016. máj. 9. 15:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyszüleim vékonyak voltak még gyermekkorukban, de azt inkább a szegényes körülményeknek lehet betudni, mert mondjuk Mama ahogy felkerült Pestre csak úgy repültek fel a kilók. Anyuék viszont kicsinek is azok voltak
2016. máj. 9. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:

De miért híznál el ezektől?

Mozogsz és csak néha nassolsz ezt azt.

Akkor van gáz, ha valaki semmit sem mozog és csak pizzát meg popcornt eszik kólával.

Nem feltétlen lesz mindenki 100 kilós aki néha eszik egy kis nachost.

:-)

Ne a cukor és fehérliszt legyen soha az alap, és akkor nem lehet nagy gond.

2016. máj. 9. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!