Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igy eleget eszek ahhoz hogy...

Igy eleget eszek ahhoz hogy hizzak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon vékony fiú vagyok 50kg voltam 1 honappal ezelott es 183cm vagyok.. elkezdtem a kaloriakat számolgatni es igy sikerult az utobbi haro hetben felszednem három kg-t de legalabb 65kg-if szeretnék felmenni. [link] itt láthatjátok a napi kcal bevitelem, elegge változó mivel egyetemista vagyok (eddig azert voltam ilyen vékony mert nagyon rendszertelenül es nagyon keveset ettem de.elvoltam). Szóval a kérdésem az lenne, hogy igy megbízhatok e 65kg-ra es mennyi időbe fog.telni Szerintetek? Az a baj nagyon lassan latom a fejlődést, hizast es elveszi a kedvem.
2016. ápr. 26. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Ne számolgass, hanem egyél. Én fél év alatt 25kg-ot híztam. 63 kilóról indultam. 178 cm magas vagyok. 88kg körül vagyok most. Végre jól érzem magamat a testemben. Mindig is ettem, sosem koplaltam, de mégsem híztam. Párom szeret főzni, meg is látszik. Nyár óta élünk együtt, addig magamnak csináltam kajákat, de csak egyszerűt. Mióta főz, azóta szaladtak fel a kilók. Nem mindegy, hogy mit eszel, és hogy az milyen minőséget képvisel. Enni, enni , enni! Ez a kulcsszó. Igaz van rajtam valamennyi zsír, de izom is jött fel. Sajnos megérzi a lábam a többletet, így ha teheted, akkor kaja mellé sportolj is, hogy erősödjenek az izmaid, ízületeid. Ruhatáram is megsínylette a dolgot. :) Fél éve kezdtem el szedni multivitamint, sörélesztőt, meg pezsgőtablettázni. Lehet ezek is közre játszottak, hogy jókat tudok enni. Persze mellette sok zöldséget, gyümölcsöt eszek. Sosem mértem magam, szerintem te se tedd. Havonta ha egyszer, ha megmérem magam. Mindez akarat, és pénztárca kérdése. Több kaja több pénz, de valamit, valamiért.
2016. ápr. 26. 22:10
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt! szoval akkor a hízás sem megy gyorsan, olyan mint a fogyás :D
2016. ápr. 26. 22:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Hízni gyorsabban lehet, mint egészségesen fogyni, de azért jobb lenne, ha inkább izmot szednél fel, na az sokkal lassabban megy, mint a fogyás... Ráadásul emberfüggő. Azt pedig senki meg nem mondja, hogy mekkora lehet a kalóriaigényed, ez nagyon szór. S pl. én ehetek 1000 kcal pluszban (tudom, mennyi a kalóriaigényem, mert kitapasztaltam), egy hónap alatt nem jön fel semmi... Van, aki ilyen, a test többlet esetén gyorsít az anyagcserén, a felszívódás sem tuti, hogy teljes...

De ha edzel és jól eszel, kénytelen izmot építeni, akármennyire nem akar zsírt felszedni :)

2016. ápr. 27. 11:25
 4/13 anonim ***** válasza:

1-es

Kövér vagy.

2016. ápr. 27. 21:13
 5/13 anonim ***** válasza:
Kedves harmadik válaszolónak üzenem, hogy honnan a kénköves pokolból vontad le azt a következtetést, hogy kövér vagyok? :) Remélem nem BMI-t számoltál. Messze vagyok a kövérségtől, de azért köszönöm a bókot. Inkább legyek "kövér", mint egy vézna. :P
2016. ápr. 28. 13:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy fél év alatt 25 kg-ot híztál. Mennyit kell ehhez zabálni ?
2016. ápr. 28. 18:02
 7/13 hell-ikon ***** válasza:

No én ellent mondok az elsőnek, mert nekem is a kalóriaszámlálás jött be hízásra. Addig nem is volt róla fogalmam mennyire keveset eszek napi szinten, amíg el nem kezdtem számolgatni. Bár én kevesebbet (5 kilót) terveztem, de sikerült 7 kilót felszednem 6 hét alatt. Max. 4 kiló immár lassabb tempóban még jöhet fel, de a jelenlegi 46 kilómat minimum szeretném megtartani, ez alá semmiképpen nem szeretnék véletlenül sem menni.

Ha úgy érzed működik és a mérleg is igazol, akkor folytasd. A heti 1 kiló hízás teljesen normális lépték, de ez fölé már ne menj. 0,5-1 kiló az amit ajánlanak, tehát ez így pont jó.

Szóval ha 15 kilót akarsz összesen felszedni, akkor még 3 hónapot szánj rá, de azért a mozgást is iktasd be valamilyen szinten.

2016. ápr. 28. 18:22
 8/13 anonim ***** válasza:
A heti 1 kiló szerintem nagyon gyors és nem is igazán tartható, ha az ember mellette aktív. (Mármint kevesebb lesz csak hetente)
2016. ápr. 28. 19:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Reggeli, ebéd, vacsora, meg éjféli kajálás. Közben meg ami jött. Műanyag vackokat nem fogyasztok. Amit megengedtem magamnak az a csoki, de az is csak naponta egy tábla. Reggelire 5 tükörtojás, sült sonka, kolbász saláta, sajt, tej. Ebédre jó nagy tál bolognai spagetti sajttal. Vacsorára szintén. Pukkadásig ettem magam mindig. Éjfél körül meg egy fél kilós joghurt müzlivel, banánnal. Minden nap más, de hasonló aránnyal. Próbáltam mindig több fehérjét bevinni, mint szénhidrátot. Kenyeret ritkán fogyasztok. Így jött fel 25 kg. Régen nem ettem ennyit, meg nem ilyen minőségűt. Ez is közre játszott.
2016. ápr. 28. 19:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Micsoda egészséges étrend! És amit ez eredményez, az szerinted nem háj, meg zsír, lol.

És ez most így is marad (1 év +50 kg.) ? Mert akkor 2 év múlva kimegy hozzád a Híradó mutogatni a tv-ben.

2016. ápr. 28. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!