Savtúltengésre milyen ételtípust egyek?
Figyelt kérdés
Tegnap sóskát vacsoráztam (oxálsav....), aztán boroztunk. Ma egész nap gyomorégésem van, jön vissza a savam, szerintem a sóska és a bor savtartalma kicsapta a gyomromat.
Amúgy nem vagyok hajlamos gyomorsav problémára, egyedi eset a mostani.
Ezért átmenetileg gyomorbarát diétára váltanék. Mit javasoltok, mit egyek és mit kerüljek?
2016. márc. 9. 15:38
1/2 anonim válasza:
A bort azt kerüld, mert brutál savat okoz.
A celler gumó, és abból készült ételek csökkentik, vagy akár meg is szüntetik a gyomorsav túltengését.
2/2 anonim válasza:
Igyál egy kis szódabikarbónás vizet és ma ne egyél semmilyen savas dolgot, és édes dolgokat sem, csak vizet igyál, és ha cigizel, akkor azt is hagyd el 1-2 napra, az is savat csinál.
Pár nap szigorú diéta, sós ropi, keksz, zsír-és fűszermentes ételek, zöldségleves jó ilyenkor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!