Az emberi szervezet mennyire képes megemészteni a vért?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy az állatok takarmányozásához használnak alvasztott vérből készült vérlisztet is, ami egy magas fehérjetartalmú, ásványi anyagokban gazdag táplálék. Ezt ugye csak állatoknak adják, de érdekelne, hogy emberek is fogyaszthatnák-e? Nagyon olcsó fehérjeforrás lenne, de nem tudom, mennyire ajánlatos embernek ilyet fogyasztani? esetleg kisebb mennyiségben lehetséges? Mit gondoltok? Csak komoly válaszokat szeretnék. Köszi :)2016. febr. 25. 21:41
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Közben találtam olyan vérport, amit véreshurka-készítéshez ajánlanak, akkor az gondolom már jobb minőségű ugye?
2016. febr. 26. 08:48
12/19 anonim válasza:
És miért akarsz port normális étel helyett? A vér finom étel: akár hagymásan sütve, akár hurkának. De én már olyan tyúkhúslevest is ettem, amibe a tyúk - előzőleg megalvadt - vérét is belefőzték.
13/19 A kérdező kommentje:
Nem por alakban akarom megenni te :D
Az csak azért van hogy ne romoljon meg, egyébként vízzel kell felönteni és ugyanolyan lesz mint a friss vér. Esetleg van valami ötletetek még, hogy lehet fogyasztani? Levesbe téve is érdekes lehet, esetleg pörköltekhez érdemes hozzákeverni?
2016. febr. 26. 21:49
14/19 anonim válasza:
Hidd el értettem hogy nem por alakban akarod fogyasztani, de a por nem a friss vér között valami olyan különbség lehet mint a friss alapanyagokból készül, meg a zacskós leves között. Persze, mindkettő lehet finom, de nem ugyanaz a zacskós mint a Magad főzte leves. Azért érdekelne, hogy a vízzel felengedett vér por megalvad-e? Mert oké hogy valami masszát kapsz ha folyadékot adsz hozzá, de kétlem hogy az alkalmas lenne pörköltbe vagy levesbe. Sült hagymás vérnek meg pláne nem lehet jó.
17/19 A kérdező kommentje:
Ja rendben ,most már értem hogy mire gondolsz :D
Hát ennek egyetlen módja ha megveszem és kipróbálom, mert nem sok adatot írnak róla sajnos :S
De ebből is van olyan amit élelmiszeripari adalékanyagként árulnak és ez a legolcsóbb(ezt nem szívesen vennék) meg van kicsit drágább is amit fűszerként árulnak. Szerintem az azért nem lehet olyan rossz. Vélemények?
2016. febr. 27. 07:52
18/19 A kérdező kommentje:
Ja és még azt is hallottam hogy a kakaó íze nagyon jól illik hozzá.
2016. febr. 27. 07:56
19/19 anonim válasza:
Disznóvágáskor a reggeli pirított vér... recept egyszerüen: felfogod a vért szúráskor, megfőzöd vagyis forró vizbe öntöd aztán csikókra vágod hagymán megsütöd fűszerezed mint a pörköltöt hasonlóan. Másnap a wc-n feketeséget látsz.:)) Véres hurka a megfőzött vért csíkokra vágva ledarálod.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!