Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A zöldborsót meg tudja emészte...

P.O.C. kérdése:

A zöldborsót meg tudja emészteni az emberi szervezet?

Figyelt kérdés
Értsd: nekem úgy jön ki, mint ahogy bement.
2010. nov. 7. 05:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenki gyomra megemészti a zöldborsót, csak Te nem rágod meg rendesen, ezért jön ki úgy, ahogy lenyelted. A régi öregek azt mondják, hogy a falatot 32x kell megforgatni a szánkban, hogy jól összerághassuk. Ki az aki ennyiszer forgat egy falatot? Gondolom, hogy gyorsan eszel, ráadásul a borsó olyan kaja, hogy csak nyelni kell:) Ne izgulj, nincs semmi bajod. Rágd meg legközelebb, és meglátod milyen lesz az eredmény.
2010. nov. 7. 08:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A zöldborsót természetesen meg tudja emészteni a szervezet, különben nem ennék az emberek.

Az, hogy változatlanul viszontlátod, CSAK annyit jelent, hogy nem rágod meg rendesen. MINDEN élelmiszert addig kell(ene) rágni, amig teljesen pépes lesz, és nemcsak jobb esetben kicsit ellapitani a szádban.

2010. nov. 7. 08:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Igazatok lehet, tényleg nem fordítok elég időt evésre. Bár már rágni se tudok sok mindennel sajnos, pedig még alig múltam 30. :(

Nem kezelt ínybetegség következtében hátul az alsó fogsornál 3-3 fogat elvesztettem, teljesen elporladtak, ráadásul teljesen fájdalom mentesen. Elől meg nem érnek össze a fogaim. Szóval fogpótlás lesz a vége, arra meg bizony gyűjteni kell.

Köszönöm a válaszokat.

2010. nov. 8. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Vagy csak a te gyomrod nem emészti rendesen, de attól még emészti. Én a csemegekukoricával vagyok így, a zöldborsóval nem .
2010. nov. 30. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!