Igyekszem egészségesen enni, azonban édesszájú vagyok. Mikor engedhetek?
Igyekszem egészségesen enni. Régebben nem érdekelt ez az egész és rengeteg édességet ettem, de most igyekszem erre odafigyelni. Az a problémám hogy azonban nagyon édesszájú vagyok. Imádok sütni (amolyan hobbiszerűen), imádom a gumicukrokat, Raffaellot, pehelycukrot.... Minden egészségtelen finomságot :D (chipsért, csokiért nem rajongok) Tudom hogy ha édesre vágyok egyek gyümölcsöt, natúr joghurtot stb.. Ezzel nincs baj, már vagy két hónapja nem is ettem a fent említett kedvenceimből.
Azonban ettől annyira rossz kedvem lesz, hogy nem sütögethetek kedvemre, mert akkor nem ehetek belőle (nézhetem ahogy a család jóízűen falatozik) illetve ha meglepnek néha néha ezzel-azzal az itt halmozódik a szobámban egy nasikupacban.(Most még Mikuásra kapott bontatlan gumicukor, tábla csoki is van itthon és csak gyűlik és gyűlik...)
Most is megleptek egy zacskó gumicukorral itt van mellettem, csábít de egyszerűen képtelen vagyok enni belőle, mert tudom, hogy, mennyire egészségtelen. (Menjen a kupacba?)
Soha nem ehetek mostantól a kedvenceimből? Vagy mindig bűntudatom kell hogy legyen, ha elengedem magam?
14/L
Nagyon ügyes vagy! Erős az önuralmad, ne egyél belőle. Ha képes vagy így megállni, akkor ne rontsd el az önuralmad. Legyen szuper alakod és étkezz egészségesen. Vagy ha csoki kell, egyél mézet, juharszirupot. Én is így szoktam csinálni.
Bár én fiú vagyok, de mostanában eszek ezt-azt, régen jobban bírtam kontrollálni, de mondjuk egy csalódás után nehéz megállni. Te még csak 14 vagy, termelődik benned bőven boldogsághormon és előtted az élet, ezek pótolják a csoki varázsát. Amúgy lehet úgy is, hogy egy falatot eszel, a többit lehúzod a WC-n. Húgom így csnálta régen. Meg van az is, hogy megrágod, majd kiköpöd.
Szia!
Én a reform édességekre szavazok általában, ha valami finomságra vágyom. Renegeteg sütirecept van a neten, ami pl. cukor nélkül, természetes édesítővel készül, maglisztekből stb. Gyakran készítek ilyesmiket, általában meg sem lehet mondani, hogy nem hagyományos. :)
Akkor süss olcsó egészséges sütiket... Azért a kókuszreszelék nem egy vagyon, a len pláne nem, bár abból nem mehet sok az édességbe. A tojás remek ár/érték arányú, a zsírok sem drágák. Hmmm... Kiszámolom. Kb. 300 forint nekem egy adag brownie (illetve a páromnak, mazsolával. nekem úgy annyi, hogy egy pohár kókusztej is lesz mellé, mert ez egy jó recept a kókusztejkészítési maradék felhasználásához). Ez a 300 forint egy 1000 kcal fölötti brownie-t ad, megkóstolom, a többi a párom reggelije lesz, amivel lenyomja a 8 órás könnyű fizikai munkát és a 16 km-es biciklizést haza, bár ő egy kis gyümölcsöt is visz mellé (saját befőzés, s nekünk a brownie is sokkal olcsóbb, mert a diót sem vesszük).
Ez azért szerintem nem rossz.
Hogy kinek egészséges a sütött olajos mag, az egy dolog, de nincs olyan étel, ami mindenki szerint jó, azt hiszem.
De kismillió más édesség is létezik. Én mindennap eszem egy csomó édességet, nekem jókat és fogyáshoz passzolókat.
Sok édességemben pont ugyanaz van, amit normálisan is eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!