Hogyan tudnék egészségesen fogyni?
Rajtam ugyan még van fölösleg bőven (163/65 s nem vagyok izmos), de fogytam kb. 20 kilót, igaz, nem gyorsan, mert viszonylag sokat ettem :D De ez nekem megfelelt. Évek óta eléggé foglalkoztat a táplálkozás téma (túlságosan is), olvastam már ezt-azt.
Nekem sincs sok pénzem, finoman fogalmazva, ehhez is értek valamit.
Az a helyzet, hogy nagyon emberfüggő, hogy mi a megfelelő módszer. Az evések száma is ilyen. Van, akinek napi 1 étkezés az ideális, van, akinek 6... A mennyiség és az időzítés is nagyon változó. Fontos, hogy ha lehet, hallgass a testedre, s tapasztald ki, mivel érzed jól magad.
Életmódváltás kell, nem kúraszerű fogyózás. A mozgás természetesen melegen ajánlott.
Mivel nem írtál részleteket, gondolom, nincs allergiád vagy speckó étrended, amihez alkalmazkodni kell. Akkor ott az ízlés s az esetleges tudásod arról, hogy mennyire szénhidrátosan vagy zsírosan szeretsz/bírsz enni... Aktivitás? Bár az a kalóriamennyiséget érinti leginkább (fehérje is több kell kicsit, de a kalóriadeficit miatt is ez a helyzet, hacsak nem speckó az étrend, de ebbe ne menjünk bele most), azt pedig úgyis ki kell tapasztalni.
A sok zöldség is erősen ajánlott (a gyümölcs merőben opcionális, de van, akinek minimális szint alatt erősen bekavar). Nyilván kell megfelelő fehérjeforrás, szolid deficit, nem túl nagy...
Most egyelőre ennyi. Gondolom, az olyat úgyis tudod, hogy cukros üdítőket és mindenféle nem normális rágcsákat ne (normális pl. az olajos mag vagy a zöldségek szósszal, előzővel persze sokaknak nem árt vigyázni, mert az összetételükhöz képest általában nem laktatnak olyan jól).
Köszönöm szépen a részletes és bő válaszod! :)
Válaszolva a kérdésedre, hetente 5-ször, napi 2 órát Rubint Réka videóit csinálgatom, mellette kutyát sétáltatok napi rendszerességgel. Allergiám nincs, se ilyesmi. Eddig sosem figyeltem oda az étkezésemre, azt ettem, amit anyukám elém rakott. Tipikus házi kosztokra gondolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!