Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexiás lenne?

Anorexiás lenne?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve, mert a nővérem 19 eves es 170cm magasan csak 45kg. Es rovid ido alatt fogyott le. Ugye neki most jon az eretsegi es azt mondja a "sok stressz" miatt van. De kozbe bevallotta, hogy a suliba nem eszik mert "nincs ideje". Aztan hogy sokszor hanyingere tamad. A fogait is nezem, amik eleg sargak, hiaba mossa. Ez a hanytatas jele lenne? Aztan a multkor felhoztam ezt a thinspo oldalt, hogy mekkora hulyeseg, erre egybol tudta mi ez es nem szolt semmi rola..ami fura mert altalaban mindenhez fuz valamit. Nem merek rakerdezni mert eleg fura termeszete van (veszekedos es felek megutalna) megis mit tegyek?

2016. febr. 4. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Inkább bulimia.

Ha nem akarja, nem nagyon tudsz mit tenni :/

2016. febr. 4. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen beszélj vele erről, ha nem megy, fordulj a szüleitekhez. Ez könnyen az életébe kerülhet, ha nem kezdik el kezelni időben (pszichológus elengedhetetlen). Egyetlen dolog van, amit nem szabad tenned: tétlenül nézni, ahogy megöli magát.

Nagyon figyelmes vagy, hogy ezt így felismerted, szurkolok nektek!

2016. febr. 4. 21:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Màr a szüleim is szóvà tették, hogy nagyon sovàny, de erre őket is csak lemorogta, hogy hagyjak ezzel. Nem reg megcsalta a baratja, en erre is tudok gondolni, hogy nem erzi magat eleg szepnek, vagy nem tudom mi oka lehet ra, mert eleg szep lany amugy is. Most meg komolyabb lett, mert meg fogyott es elajult, belazasodott. 43-44kg es egyszeruen nem tunik fel neki hogy ez igy nem normalis. A szeme is karikas, mar a suliban is szova tettek, hogy olyan kialvatlan (hajnal kettokor alszik csak el) A pszihologus alap persze, de nehez mikor egy ilyen onfeju, makacs emberrol van szo. Nagyon felek, hogy meg komolyabb baja lesz es elveszitem. A multkor is probaltam beszelni vele de csak annyit mondott, hogy 15 evesen ne szoljak bele az eletebe..😟 Ha igy folytatodik lassan mar en leszek rosszul a sok idegtol.
2016. febr. 5. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon megviselő az egész családnak, és éppen az benne a betegség, hogy ő nem ismeri ezt fel. Menjen pszichológushoz, vagy végső esetben kórház, ahol tudnak neki segíteni.
2016. febr. 5. 20:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!