Hogy tudnék visszafordulni a lejtőről? (Inzulinrezisztencia, PCOS, pajzsmirigy-alulműködés, meddőség, bétasejt-diszfunkció, csökkent glükóz-intolerancia)
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én még csak meg se próbálok önkontrollt alkalmazni, viszont nincs egészségügyi bajom. Nos, néha elszállok én is. DE ha semmiképp sem akarnám ezt, előtte még nem lenne nehéz megállni. Közben nehezebb, azt ismerem. Elkezdek édeset enni és elindul az ördögi kör, amiből még mindig ki lehet törni, hisz az agyam és tudásom megvan, de nehezebb, főleg, ha nekem igazából nem okoz akkora gondot.
Azt tudom még valahol megérteni, ha önsanyargatásnak éled meg ezt az egészet és kirobbansz. De annyira jókat lehet enni szénhidrátszegényen... Erről már tuti írtam korábban.
Bizonyos dolgokat egyszerűen NE, soha. Annyi mást ehetsz, annyira finomakat...
Írtam már, hogy inkább edd tele magad nem szénhidrátos ételekkel? Bizonyára igen.
Egyszerűen nem tudom, mi viheti rá az embert ilyenekre s nem is ritkán. Nagyon magasfokú önsorsrontás?
Nem tudod a neked egyértelműen rossz ételféléket NEM ételnek tekinteni többé? Amikor elhagytam pl. a glutént és a cukrot, nekem ez volt. Az nem étel és kész. Önkontrollom ugye nem igazán van étel terén, de eleve nem jelent meg a csábítás. Édességek? Sokkal jobbakat csinálok magamnak rendes alapanyagokból, ha már annyira kell.
Akárhogy is, valamilyen módon küzdj ellene. Ne legyen otthon (én másét eleve nem eszem meg, ha van is itthon pl. csoki. de nincs), zárd ki a fejedből a gondolatot, hogy az étel, gondolj az egészségedre (ez nálam igen hatékony), bármi, csak ne repülj rá a hangsúlyozottan rossz ötlet ételekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!