Aki érzékeny a tejre, sajtot, kefírt, yoghurtot sem ehet, ihat?
Elnézést ha hülye kérdés!
Sok alaktózérzékeny,meg az intolerancia,s azok semmiylen tejterméket nem ihatnak,ehetnek?
Ha laktózérzékeny vagy, akkor ezeket lehet, hogy bírod. Nem mindenki. Épp ma beszéltem egy munkatársammal, aki régen bírta, de most már fosik ezektől is, mint a gép, és a laktáz sem segít neki.
Ha a tejfehérjére, kazeinre vagy érzékeny, akkor ezeket sem fogyaszthatod.
A sajtok többsége laktózmentes, vagy alacsony laktóz tartamlú, az nem gond.
A tej, kefír, joghurt már okozhat bajokat, de az egyéni, hogy mennyire. Én csak laktózmenteseket tudok ezekből enni. Nekem teljesen jó, kicsit drágább, de semmilyen panaszom nincs. Igaz én nem Magyarországon élek, nálunk kb. a termékek 50% laktózmentes, szóval nagy a választék és könnyű beszerezni.
Viszont ha valaki tejérzékeny, akkor semmilyen tejterméket nem fogyaszthat, még laktózmenteset sem. Ilyenkor megoldás a tejpotló dolgok: szojából, risztejből, mandulából stb készült termékek. Manapság elég jó ízekben is kaphatóak, de gyakran telenyomják cukorral, hogy finom legyen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!