Mit ehet-ihat az, akinek epés refluxa van és tele van a gyomra epével /nincs epehólyag/ és mi okozza a sok epe termelődését, hogy lehet elérni, hogy kiürüljön a gyomorból? Hozzáteszem, hogy nem eszem sem zsírosat, sem sok húst!
A gyomorban nincs epe.
Igyál keserű teát, sokat. Ne egyél tejfölt, füstölt húst főként melegen.
Egyes gyógyszerek /antibiotikum/ is okoz keserű szájizt.
Rengeteg savlekötő tb van, a refluxon sokat segit.
A refluxot és epetermelést a stresszes helyzetek is fokozzák.
Epe refluxnál mik a tünetek? Milyen gyógyszeres kezelést kaptatok? Használt?
Január óta szurkál ég a gyomrom. Voltam vérvételen megállapították, hogy helicobacterem van. Megkaptam az antibiotikumos kezelést, de nem múlt a panaszom majd a belégzéses tesztem negativ lett. Voltam egz hete gyomortükrözésen és azt mondták közepes mennyiségü epe van a gyomromban ami visszaáramlik. Erre kaptam egy cerucal gyógyszert 3x1/2-et és egy savlekötőt. Panaszom még megvan sőt a gyögyszertől néha mintha görcsölne is most meg a gyomrom. El vagyok keseredve. 2-3 hónapig kell szednem a gyógyszereket. Vettek szövetmintát de az még nem érkezett meg. Irnátok tapasztalatot? köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!