Aki tejcukor érzékeny (laktóz intolerancia azt hiszem) az ihat kecske tejet?
Én nem tudom,mi a hivatalos álláspont.
Személyes tapasztalat: én ittam frissen fejt,nagyon zsiros kecsketejet. Fájt utána a hasam,bár hasmenésem nem lett (tehéntejtől mindig van). Szóval nem tudom,lehet,hogy a zsír miatt fájt,lehet,hogy azt sem ihattam volna.
Ja és hozzá teszem,hogy én például savanyitott tejtermékeket tudok fogyasztani,attól nincs bajom.Van aki már a joghurttól,sajttól is nagyon rosszul van.
Egyébként most kiváncsivá tettél,utánaolvastam és közel azonos mennyiségben tartalmaz laktózt a kecsketej is,mint a tehéntej.
köszi...:)
jó lenne, ha valaki tudna konkrétat írni, személyes tapasztalat alapján...
Most mit akarsz? Leírták, ugyanannyi a laktóz (tejcukor) tartalma mint a tehéntejnek, így nem fogyaszthatnak.
Nyilván vannak, akik nem tartják be csak azért sem az orvos utasításait, és vagy lesz bajuk vagy nem.
Nekem két ismerősőm sem tartotta be, sőt lehülyézte a dokit,és ők megjárták.
Én szigorúan betartottam 2 évig és elmúlt, azóta is nyugodtan ihatok tejet, bármit. Nem egy nagy dolog betartani a diétás előírásokat. Plane hogy a boltok tele vannak laktózmentes termékekkel, inkább olyanokat fogyassz.
Ja és még annyit a tapasztalotokhoz, hogy én két évig diétáztam, ez még 79-ben volt, úgyhogy akkor igen kemény dolog volt ez és az nem csoda, hogy fogyaszthatok tejterméket, de az igen ritka állítólag, hogy valaki fogyaszt és én megiszom a tejet.
Anyukám mondta Németországban végezték az utolsó vizsgálatot és azt mondták, semmi bajom, de úgysem fogok tejet-tejterméket fogyasztani többet,de mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!