A vodka gabonából készül, akkor aki gluténérzékeny, tehát nem ehet gabonát, akkor vodkát sem ihat?
A glutén nem igazán illékony, szóval nem kerül bele semmilyen épkézláb gabonapárlatba.
(Mellesleg nagyon ritka a krumpliból készült vodka, legalábbis itthon. Ha meg akarják spórolni a gabonát, akkor Magyarországon répamelaszból főznek, de ez ma már a „gazdaságos” márkáknál sem mindig jellemző.)
Egyes gluténérzékenyek érzékenysége nagyobb a többieknél és erősebben reagálnak a gluténszennyezésre. Vannak köztük olyanok, akik nem érzik jól magukat, ha gabonaszeszt isznak, függetlenül attól,hogy a glutén lepárláskor nem kerül be az alkoholba. Szóval vannak esetek és vannak tünetek, amik előfordulhatnak. De az esetek döntőtöbbségében nem lehet gond.
Ha félsz a gabonából készült vodkáktól, akkor a Smirnoff vodkát ajánlanám. Az ugyanis kukoricából készült.
Illetve, amit itthon még lehet kapni a Ciroc márkát, ami teljes egészében szőlőből van. Az ára viszont elég húzós.
Sajnos krumpliból készült, "eredeti" vodkát itthon nem lehet kapni, legjobb tudomásom szerint. Szóval itt az ideje csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!