Melyik alkolos ital miből, hogyan készül? Nem a sör bor,
hanem konyak, vermouth, pezsgő, gin, rum, vodka stb.
2010. jan. 7. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
A likőrök konyakok ilyesmi az mind valamilyen alkoholba tett gyümölcs párlata.A konyak a bor párlata.A whisky pl.forrásvízből és valamilyen gabonából azt hiszem árpa és tőzegből készül.A pezsgő is a borból készül valamilyen erjesztőt adnak hozzá és az üveget fejjel lefelé fordítják hogy oda gyüljön ami már nem kell bele.A rum cukornádbol van a tequila is egy növény egyik fajtájábol van azt hiszem kék algavre? A gin és a vodka is valamilyen gabonaszármazék.
2010. jan. 7. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2010. jan. 7. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
A gin borókapálinka,a rum pedig cukornád pálinka.Nem gabona....
2010. jan. 7. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Pálinka néven csak gyümölcscefréből,lepárlással előállított ital forgalmazható.A Vilmos körte,fütyülős pl úgynevezett vágott szeszesital,ami úgy készül hogy felvizezik a pálinkát,majd tisztaszesszel beállítják a hőfokát.Borpárlat pl a metaxa,amit tölgyfahordóban 3 évig érlelnek,és ilyenek a Brandyk is mivel a konyak levédett név.A whisky gabonapárlat,elcukrosíttják a gabonakeményíttőt,azt párolják,minőségét befolyásolja,meddig érlelik(akár több 10 évig)a Szaké rizspárlat,teqila kaktusz levéből,erjesztéssel,párlással.A likőrök recept alapján készülnek,alapanyaga lágy víz,tiszta szesz,ha gyümölcslikőr akkor a szesz egy része helyett pálinka.Az unicum pl keserű likőr növényi kivonatokkal,100 féle gyógynövényt tartalmaz.A rum cukornádból,nád melaszból készül.A magyar rumok viszont mind mesterségesek.
2010. jan. 9. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Ja,és a pezsgő:francia eredetű Don Perinyon szerzetes találta fel.alapbor+élesztő+pezsgőlikőr.Erjesztéssel készül.Viszont a nagyon olcsóak többsége úgynevezett tankerjesztéssel készülnek,nagy zárt tartályban,minőségre meg sem közelítti a rendes pezsgőt,amit hónapokig érlelnek.a habzóbor pedig az amikor a bort kívülről telíttik szénsavval nem természetesen erjad.
2010. jan. 9. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
A vermouth eredetileg ürmösbor, a gyengébb borokat lehet így nagyon szépen feljavítani. Különbéle növényeket és fűszereket áztatnak a borba, kap egy kevés brandy-t, és esetleg kis gyümölcsízt is.
Ma már ezek egy része gondolom aroma, és most már szerintem az üröm sem állandó összetevő.
2010. máj. 30. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
2010. jún. 28. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
01-07 14:27
A gin általában gabonapárlatba áztatott boróka, amit utána újra lepárolnak. (Mármint a minőségi gin, az olcsóbb nem feltétlenül lát borókát:)
Maga a szesz nem a borókából készül.
2010. jún. 29. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
01-09 13:16
"Pálinka néven csak gyümölcscefréből,lepárlással előállított ital forgalmazható." -- "A magyar rumok viszont mind mesterségesek."
Rum néven meg csak nádszesz forgalmazható. Akkor a pálinkák se mind igaziak?...
"ha gyümölcslikőr akkor a szesz egy része helyett pálinka"
Ez meg egyszerűen nem kötelező, és mivel Magyarországon vagyunk, az ára miatt nem is jellemző.
A tequila agávéból készül (legalábbis a fele, mert a másik fele általában cukorból:D), ami nem kaktusz.
2010. nov. 26. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: