Kialakulhat intolerancia rizsre, ha minden nap eszek legalább egyszer?
Nem tudok róla, hogy gluténérzékeny lennék.
64 kilósan napi 250 gramm rizs biztosan bemegy (barna fehér vegyesen). Ez kb. 800 gramm lesz, mire megfő. Ez a napi ch bevitelem 75%-a. Általában ennyi származik rizsből, néha több is. Nap nap után.
Ennyitől nem hogy bajom nincs, de talán jobban is érzem magam, mint amikor mással viszem be a CH-t (pl kenyér vagy tészta).
Minden ember másképpen reagál, de a rizs és miatt nem aggódnék. Kölest nem eszek, de ismereteim szerint még a rizsnél is kevésbé allergén.
A zab már lehet gázosabb ilyen szempontól. Plusz egy csomó gabonarost.
Elvileg OK, de én maximálnám napi 100 grammban és azt sem biztos, hogy minden nap megenném ezt a mennyiséget. Nekem valahogy nem OK. Mintha rosszabbul lennék, ha több zab megy. Másoknak meg bejön.
Biztos vagyok benne, hogy rengetegen esznek mindennap rizst és nem lettek rizsérzékenyek :) Van egyáltalán olyan?
A párom félig rizsen él 3 éve, amikor elhagyta a glutént, remekül elvan, persze ez nem nagy idő s egyetlen ember, de tényleg rengeteg ember végigélte az életét napi szinten rizsen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!