Jó ez az étrend, és ha nem várhatok fogyást, min változtassak? Többi lnet.14/L
Szóval: egy napi étrendem (1600 kcal):
Reggeli (6:45-7:00): egy bögre tej, 1,5%, ma 2dl + egy kis gabonapehely(ezzel az adag tejjel) vagy pár falat péksüti(tudom, nem jó, erre még nem találtam megoldást...).
Tízórai:Minden szünetben (12:00-ig) eszem pár falatot, Abonettet, almát, joghurtitalt,néha ha nagyon éhes vagyok veszek egy szendvicset.
Ebéd(14:30):Saláta csirkével/tojással, rizs valamiféle hússal(erre jó lenne még pár recept... :/
Uzsonna(16:00): Egy alma vagy 1/2 müzliszelet, ezt edzés előtt 1 órával eszem.
Vacsora(19:30): Saláta, gyümölcs, joghurt. Vacsorára is várok ötleteket, mert nekem sajna nincs sok... Minden nap van 1,5 órás kézi edzésem, hétvégente mindig 2 meccs(ha vége a szezonnak pótolom valami mással). Egy hete váltottam, eredményem eddig 1kg , 0cm, Kb 10 kilót fogynék de ugye izom is jönne fel...
De engemet úgy tanítottak hogy:
"Reggelizz mint a király, ebédelj mint a polgár, vacsorázz mint a koldus"
Te jó ég, mi ez a sületlenség, amit itt az első válaszoló belinkelt? Elolvastam... Tudományos eredmények így meg úgy, de egy árva konkrét hivatkozás nincs az eredeti cikkekre, mérésekre. Biztos a kálium-összeesküvés mind eltüntette.
Kedves kérdező, szerintem az a fő gond az étrendeddel, hogy a tej és a finomított gabonafélék miatt sok a gyorsan felszívódó szénhidrát benne. Emiatt éhezel meg olyan hamar újra. Nem írtad, pontosan milyen gabonapelyhet eszel reggelire, én a sima lapított gabonaszemeket preferálom, amit nem cukroznak. Reggelire ehetnél zabkását néha (mikróban 5 perc megfőzni egy adagot), néha rántottát friss zöldséggel vagy télen savanyúsággal. Másnak biztosan lesz még ötlete.
Ha izmot akarsz, akkor ne csak egy étkezésre egyél valamirevaló fehérjét...
A tej, gluténes gabona, müzli nem valami jó étel. Zabkása szerintem is jobb lenne, ha már szénhidrátosan eszel. Nem semmi, hogy bírod, ilyen inzulincibálás mellett én duplaennyit ennék, pedig nekem is 1600 kéne. Fehérje, zöldség alapokon sokkal jobban jóllakom, persze nem vagyunk egyformák, nyilván csináld, ahogy neked jó. Ilyen kis falatkákból összejön a kalória? Biztos rendes méretű az ebéded, az jó, mert az a legszimpatikusabb, a jó fehérjeforrások is ott vannak. Vacsorára ugyanúgy ehetsz tojást, húst, van, aki túrót eszik...
Azt nem tudom, mennyire felel meg neked az étrended, mennyire elég. Ha nehezen bírod, akkor étrendváltoztatás kell vagy más időzítés, ételméretek. Ha neked jó a sok kis falatevés, csináld, de van, akit csak éhessé tesz s zavar, hogy ritkán eszik rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!