Szerintetek ez az étrend megfelelő így, vagy változtassak valamit rajta? Cél: kicsit zsírból még veszteni, és izmot építeni, tehát fittebb, szálkásabb külső. Egyébként 24 éves nő vagyok.
Mikor egy éve azt mondtam elég volt, valamit változtatni kell, akkor voltam a 167 cm-hez 65 kg, jártam szem.edzőhöz, akkor lementem 60-61-re, de külsőleg nem láttam semmikyen változást, bár a kajára nem figyeltem annyira.
Kb. 2 hónapja szigorúan ezt az étrendet követem, de most mintha kissé megrekedtem volna. Lehet valamit rossz sorrendben eszek? Vagy az adagokkal van baj? Most 57 kg vagyok. Sokan észrevették, hogy változtam, de a hasamról meg mindig szeretnék leadni egy kis zsírt.
Minden kaját én készítek magamnak, lisztet, cukort kerülöm. Szoktam néha desszertet is csinálni, de ezek kihagyásával.
Súlyzós edzés csinálok itthon két kézi súlyzóval (össz. 9-9 kg) és egyéb kiegészítőkkel.
- Egyik nap felsőtest (kar, váll, mell, hát, has) kb 30 perc,
- masodik nap alsótest (has, fenék, comb, vádli) kb 60 perc vagy picivel több,
- harmadik nap has kb 20 perc
- negyedik nap pihenő.
Most hogy jo idő van, ötödik napra beiktatok 1-masfél óra sétát, lépcsőzést.
Emellett szedek Full Blast-ot, most fogyott el a 2. 180 db-os doboz. Most egy hét pihenő. Szedek még multivitamint.
És napi 2 liter naturland zöld teát iszok már évek óta, édesítővel.
Szóval az étrendem:
REGGELI:
1. Verzió: 3 abonett, 30 g majkrém, hozzá paradicsom, erős zöld paprika, mozzarella, esetleg főtt tojás
2. Verzió: 30 g fehérje vizzel (ha nincs időm)
TÍZÓRAI:
1. Verzió: 100 g zabpehely vízben főzve (zsírszegény holland kakaóporral, édesítővel VAGY almával, fahéjjal)
2. Verzió: 30 g fehérje vízzel (ha nem ez volt a reggeli)
3. Verzió: bármilyen gyümölcs, 3 zabfalattal, natúr zsírszegény joghurttal
EBÉD:
150 g csirkemell vagy hal, 100 g főtt rizzsel, és/vagy párolt esetleg nyers zöldségekkel
(ezeket bármilyen formában, bármilyen fűszerrel, bármilyen zöldséggel, hogy ne legyen unalmas)
esetleg ha olyan az étel jellege egy kis mozzarella, vagy ha szószosabb akkor a szósz alapja natúr joghurt
UZSONNA:
1. Verzió: ugyan az mint az ebéd, csak kisebb adag + 2 db zabfalatok
2. Verzio : REGGELI 1. Verzió
VACSORA: (ez már edzés után fél órán belül)
- 30 g fehérje vízzel + kis szőlőcukor
Ugy érzem szerencsés vagyok, hogy nem vagyok válogatós, így nem válik egyhangúvá, és tudnám ezt tartani akár életem végéig.
Tehát a hasamról szeretném meg azt a kicsi zsírt leadni, anélkül, hogy elveszteném azt az izmot amit eddig meg tudtam tartani, ill. fel tudtam szedni.
Kérem csak az írjon aki segíteni tud, szeretne, akar. Előre is köszönöm :)
Nekem az a véleményem, hogy ez borzasztóan fenntarthatatlan, és amit ezzel leadsz, azt hosszú távon vissza fogod szedni.
Ez az egyik.
A másik meg az, hogy ne egyél zabfalatokat. 1 db zabfalatok 50 kalória!!!! Nagyon finom, de teljesen feleslegesen tele van cukorral.
Az étrenddel kapcsolatban : inkább amolyan mai divatétrendnek tűnik , mintsem egy célszerű és praktikus étrendnek.
Ezt nem úgy értem, hogy divatból csinálnád, mert gondolom nem, elvégre elég elszántnak tűnsz, de ahogyan be vannak ütemezve az ételek, ez a napi 5 felbontás, a fehérjepor alkalmazása étkezés helyett – szóval mindezek arra engednek következtetni, hogy olyan forrásanyagokból merítettél, amelyek számos téves információt nyújtanak és megalapozatlanul elhitetik bárkivel azt, hogy kövesse a sémát , de valójában az egész szerkezet igénytelen és tudatlanságra épül.
Ezt a sablonszerű étrendet, amelyet te ide most leírtál, egy 10 éves gyerek is eltudna készíteni, ha elolvasna egyszer egy női magazint.
Ez úgy az egész mai hozzáállást minősíti, hogy emberek milliói akarnak változtatni a külsejükön és mégis annyira egyszerűen eladja magát a sok tévhit és hamis információ, mert könnyebb elolvasni pár cikket és összeállítani valamit felületesen, mintsem könyveket olvasni a témával kapcsolatosan, amelyeket olyan emberek írtak, akiknek van némi fogalmuk arról, hogy miként is működik az emberi szervezet, milyen a megfelelő táplálkozás, hogyan történik a megfelelő izomépítés, hogyan működik a zsírvesztés, stb.
Persze mindez túlságosan unalmasnak és időigényesnek tűnik, mert sokan azt szokták meg, hogy maximum néhány oldalból vonják le a következtetéseket, így egyáltalán nem csoda az, hogy sokan életük végéig párhuzamosak maradnak a test működésével – örökké egymás mellett haladnak és azt hiszik közel vannak hozzá, de valójában soha nem találkoznak.
Mindezt azért írom le, mert te is hosszasan írtál, talán komolyabban is érdekel a téma és talán venni fogod a fáradtságot, hogy többet olvassál és minőségi anyagforrásokat.
Hogy konkrétumokat is írjak :
• Reggelire több fehérje és több zsír kell, mint amit te leírtál.
• A fehérjepor vízzel nem reggeli.
• A zabpehely/zabfalatok nem megfelelő tízórai.
• A zöldségek erősen alárendelik a rizst, amely tele van keményítővel, gyorsan felszívódó ch és vitaminban szegény.
• 150 g csirkemell rendkívül kevés ebédre és vélhetően ez is párolt, tehát a zsírbevitel ismét minimális, amely egy kapitális hiba.
• Uzsonnára feleslegesek a zabfalatok ( akárcsak a nap többi részében ).
Ánblokk a legnagyobb hiba az étrendedben az, hogy szinte teljesen hiányzik belőle a zsír, ezért is van túl sok helyen szénhidrát, ezenkívül a fehérje sincs megfelelő arányban.
Viszont ezek nagyon meghatározó hibák és önmagukban képezik a különbséget zsírvesztés és stagnálás között.
A mozgással kapcsolatosan : kardió ? Az, hogy 5. nap beiktatsz egy másfél órás kardiózást szinte semmi, 24 éves vagy, még dupla évesen is ennél többre kell képesnek lenned. A kardió nagyon fontos zsírvesztés szempontjából és nem arról van szó, hogy maratont kell futni, de a te mennyiséged semmiképpen nem hasznos.
A súlyozás helytelenül van felosztva, de annyira, hogy nem is érdemes hibákat írni, mert az egész helytelen, úgy ahogy van. Így az összes gyakorlat felületes és szabálytalan - nem beszélve arról, hogy felesleges.
Fogyni szeretnél? Akkor (ahogy ShotRun) írta, ne told a keményítőket (rizs, zab, zabfalat desszert).
Tömegelni szeretnél, izmosodni? Akkor Sárga kapszulát elő, fehérje, szénhidrát és zsír bevitelt súlynöveléshez igazítani és mehet a testépítő típusú edzés feltétlenül nagyobb súlyokkal hogy mindig legyen terhelés az izmaidnak, vagy használhatsz saját testsúlyos erősítő gyakorlatokat is, azok is nehezíthetőek. Lényeg hogy idővel a 9 kilós kézi súlyzón túl fogsz lépni, de fekvőtámaszt például lehet súlyzót fogva is nyomni, úgy többet stabilizálnak közben a törzs izmok :)
Először is szeretném megköszönni a válaszokat! :)
Az első kérdésem az lenne: ugye ti mind férfiak vagytok? :D
Abból gondolom, hogy egy dolgot nem tudtatok kiemelni, amit jól csinálok. És egyértelmű, hogy mivel nő vagyok, esélytelen, hogy utána olvastam volna, vagy tényleg komolyan venném, ugye? :) alapból az egész szar amit csinálok, az edzéstől kezdve a kajálásig "igénytelen és felesleges".
Első válaszoló: nem értem te miért gondolod, hogy nekem tarthatatlan, érdekes módon hónapok óta tudok így enni, és nem is kívánok átállni a kolbász-szalonna-fehérkenyér módszerre, de nem is szeretnék átesni a ló túloldalára, hogy csak vízzel kiöblítem a számat, mert majd babát is szeretnék egyszer.
Lehet neked kevés, meg macerás, mert te férfi vagy, neked máshogy kell étkezni, és az is lehet nem ülő munkat végzel.
Abba ugye bele se mersz gondolni, hogy a zabfalatokat én csinálom, nem a boltban veszem a cukros szart ;) nem is akarom teljesen kiiktatni az életemből az édeset, mert főleg igy ciklus előtt jobban kívánjuk. A másik, hogy nem minden nap tömöm magam zabfalattal sem, de még mindig jobb, mintha egy dobos tortával csillapítanám a vágyam.
De azért köszi a választ!
Második: nálad sem igazán értem ezt a felsőbbrendű hozzáállást!
Már 14 éves korom óta nem olvastam egy magazint sem, de azért köszi a bizalmat ;) soha nem hittem a "bekapsz napi egy káposzta kapszulát-de ehetsz bármit, egy hét alatt fittnes modell külsőd lesz", és minden nő társamat erről próbalok lebeszélni, mert nyilván nem szeretne senki fonnyadt segget.
Azt sem értem mi a baj a napi 5x-i étkezéssel. A fehérjét akkor helyettesítem étkezés helyett, ha nincs időm, de oda is írtam, és ez havi max. 2x fordul elő. Este 9kor edzés után pedig nem állok neki marhapörköltet enni, mivel lefekvés előtt vagyok, szóval nem értem ezzel is mi a probléma. Jah a másik, az előző hozzászólónak is, tíz órakkor azért van, hogy inkább megiszok egy fehérjét, mert egyáltalan nem bírnék mást leerőszakolni annyira nem vagyok éhes, de még mindig jobbnak látom, minthogy egyáltalan ne egyek semmit.
És azért nem tejjel iszom, mert laktóz érzékeny vagyok, meg fogyás céljából vízzel javasolt, igaz nem olyan finom, de a tej is tele van cukorral.
Ha női magazinból olvasnám ki ezt a "sémát" ahogy te nevezed, olyan kérdéseket raktam volna fel, hogy "6 utan mikyen gyümölcsöt egyek?"' meg "mi a különbség a diéta és a koplalás közt?", meg "ha nyárra le akarok fogyni, elég ha csak délbe eszek egy almát mentes vízzel?" vagy hogy "500 vagy 800 db lábemelést csináljak hogy kerek fekem legyen?"...És hasonló buta kérdéseket... De nem itt tartok, bocsi, hogy nem Ikyen kérdést tettem fel, és nem tudtok jobban belémkötni.
Egyébként sosem éhezek, alig bírom ezeket is megenni, de muszáj. Én lehet változatosabban eszek mint az emberek többsége, azért nem diétának fogom fel, csak figyelek arra mit eszek.
Naponta átlagosan 1500 kcal-t viszek be, aminek 30%a fehérje (100-110g), 18%a zsír (kb 45g), 52% szénhidrát ( kb 200g). Mivel egy nőnek fehérjéből 2 g/tskg-ot kell bevinni, ez fedezi. Szénhidrátból 3-4 g/tskg..ez is megvan. Zsírból minimális, és én csak jó zsírokat eszek, ez is napi átlag 45-50g.
De ha már az olvasgatásnál tartunk, megvolt 2x is a sárga kapszula és társai, mielőtt neki fogtam volna, alaposan utána olvastam, ahogy a könyveléshez sem kezdtem hozzá úgy hogy azt sem tudom mi a számlaosztály, mert erre épül fel a lényeg.
És az egyenlő intenzitású séta és lepcsőzés, esetleg hegymenetnek, mióta is kardió?? :D ha utána olvastál volna, tudnád. És azt is, hogy a kardiót milyen célból használjuk.
Miért nem jó a súlyzós edzesem? Kifejtenéd, kérlek? Én tényleg azért írtam ide,mhogy segitséget, tanácsot kapjak.
Szóval srácok, nyilván mások a szükségleteink, más a súlyunk, más a célunk. Azért kíváncsi vagyok ti hogy néztek ki, és ki mennyi időt szán olvasásra, bevásárlásra, főzésre, tervezésre, számolgatásra, receptek olvasására, ne adj Isten kitalálálására. Mert hogy a desszertet is én találom ki, nyilván nem eszek minden nap csokitortát, viszont nem is adom fel 1 hónap után ezt az életmódot.
Szóval akkor ha már ti ennyire értetek hozzá, különösképp ahhoz, hogy lenézzetek azért mert nő vagyok, akkor az is menni fog, hogy valaki ír egy étrendet, és egy edzéstervet. Mert nyilvánvalóan szar amit és ahogy csinálok.
Azért várnám nők és hozzáértők válaszát is továbbra is, akik nem fikázni jönnek ide, hanem, hogy valóban segítsenek. Mert itt látom inkább a kötöszködés megy arc, név nélkül, mint a segítség. Persze tiszteletben tartom mindenki véleményét, és ha logikusnak látom, megfogadom, de sajnos az eddigi 3 versenyző hitelessége es hozzáértése valahol mindig elbukott :/
Köszönöm, további szép napot mindenkinek :)
Kérdező, első vagyok és nő vagyok, de ha minden tanácsra csak hisztériázni tudsz, akkor nem tudom, hogy miért kértél segítséget.
Azért írtam, hogy ez a kajálás fenntarthatatlan, mert az. Ez nem egy normális egészséges étkezés, aminek örökké meg tudsz felelni, hanem egy fogyókúra. "Kúra". Az abbahagyása után szépen vissza fog jönni minden.
De te tudod, csinálj, amit akarsz nyugodtan, csak akkor mi a fenének lopod az időnket?
Honnan kellett volna tudnom, hogy a zabfalatok nem az ugyanilyen nevű bolti keksz, hanem te csinálod a kis kezeddel? Tán odaírtad? Vagy legyek gondolatolvasó? (Ebből tényleg látszik, hogy nő vagy. Én is szoktam gondolatolvasást elvárni a páromtól, de valahogy sose tolerálja.)
"Abból gondolom, hogy egy dolgot nem tudtatok kiemelni, amit jól csinálok"
Amit jól csinálsz, abban milyen tanácsot lehetne adni? Abban tudunk segíteni, amit nem csinálsz jól.
"Abba ugye bele se mersz gondolni, hogy a zabfalatokat én csinálom, nem a boltban veszem a cukros szart"
Attól még csak keményítő marad, és egy leendő anyának pont nincs rá szüksége, akár finom akár nem. Ez tény.
"A másik, hogy nem minden nap tömöm magam zabfalattal sem, de még mindig jobb, mintha"
Ilyen hozzáállással mindent meg lehet ideologizálni, de mi ugye segítő szándékkal írunk válaszokat, nem önámítást akarunk erősíteni a kérdezőkben.
2. válaszoló általánosításba bocsátkozott, ez általában bejön, néha pedig nem.
"Naponta átlagosan 1500 kcal-t viszek be, aminek 30%a fehérje (100-110g), 18%a zsír (kb 45g), 52% szénhidrát ( kb 200g)."
Nagyon sok a szénhidrát, ez akkor jó ha izmosodni szeretnél, de ahhoz az energia bevitelt is növelni kellene. Fogyáskor meg értelmetlen 200g szénhidrátot enni (hacsak nem zöldségekből) :)
"Szénhidrátból 3-4 g/tskg..ez is megvan. Zsírból minimális, és én csak jó zsírokat eszek, ez is napi átlag 45-50g"
Ez viszont nem igaz. Ez alapján értelmetlen mennyiségű szénhidrátot eszel, azért hogy alacsonyan tarthasd a zsírt. Ez lehet néhány embernek bejön, de a többségnek nem tesz jót hosszú távon. Az ember nem gabonaevő, nem szénhidrátevő.
"megvolt 2x is a sárga kapszula és társai"
Amik jó alapok, de a zsákutcába torkollott ám igen divatos dietetikai dogmákat veszi alapul. Nem használhatatlan, de azért írunk neked, hogy kiegészítsük kicsit, ne csak egy látásmóddal rendelkezz.
"Miért nem jó a súlyzós edzesem"
9 kilós súlyzókkal korlátozott terhelést érhetsz el. Ez átmozgatásra megfelelő, de ahogy hozzá erősödsz úgy kevés lesz. Persze maradhatsz a 9 kilónál is, én azt mondom mellé csinálj nagy terhelésű saját testsúlyos erősítő gyakorlatokat is + gyógytornát (jóga, qigong, taoista nyújtás) és fejleszd a mozgásodat pl. harcművészetekkel, küzdősportokkal. Ha már tanácsadásnál tartunk :)
"különösképp ahhoz, hogy lenézzetek azért mert nő vagyok, "
Szerintem senki sem nézett le.
Edzés tippet én írtam, étrendhez a sima paleót ajánlom, szálkásításhoz. Tömegnöveléshez a paleo szénhidrátdúsabb verzióját (itt mehet a rizs, zab) magas kalóriabevitellel, esetleg ch szegény tömegnövelést ketogén paleóval, nagy mennyiségű zsír fogyasztással.
Itt meg kell jegyezni, hogy a ketogén étrendet főleg alacsony kalóriabevitellel párosítják, ennyi zsírt a legtöbb ember pedig könnyen megemészt. Tömegnövelő mennyiséget nem biztos hogy mindenki bírja, de hát különbözőek vagyunk.
Kedves első!
Sajnálom, ha ez neked tarthatatlan hosstútávon, nekem nem az. Viszont nem is az volt a kérdés, hogy tudok e így étkezni még vagy 80 évig, mert erre tudom a választ.
Ha már a hisztizésnél tartunk, szerintem sem a kérdést, se a választ nem gúnyosan írtam meg, mint ahogy most te beszélsz! Te csupán kiragadtál egy apró részt az egészből, és azon lovagolunk még mindig!
Viszont akkor kíváncsi vagyok te mit, mikor, hogyan eszel, hátha tudok belőle ötletet meríteni, mert én sem vagyok gondolatolvasó ;)
És a kérdés ez volt, erre várnék segítséget, nem egyébre. Köszönöm :)
Nem felsőbbrendűsködtem ( kérdező ) és nem is általánosítottam ( MinimorRris ).
A választ, ha már valaki ír egyet, érdemes figyelmesen és pontosan elolvasni, mert ami hirtelen olvasás után lejön, az sokszor téves lehet itt-ott, ezért kell újra átolvasni.
Én azt írtam le, azt a hibás hozzáállást, amibe nem csak feltétlenül te, hanem emberek milliói belebotlanak. Az lett volna általánosítás, ha leírom, hogy te biztos X , Y típusú vagy és ezt meg ezt csinálod, de nem írtam ezt egy sorban sem. Amit írtam, az az volt, hogy:
1. „divatétrendnek tűnik “ – “Ezt nem úgy értem, hogy divatból csinálnád, mert gondolom nem …DE ahogyan be vannak ütemezve az ételek, ez a napi 5 felbontás, a fehérjepor alkalmazása étkezés helyett – szóval mindezek arra engednek következtetni, hogy olyan forrásanyagokból merítettél, amelyek számos téves információt nyújtanak “ – Itt is egy esetleges feltevéssel kezdtem és utána megmagyaráztam, hogy mi alapján következtettem erre. Ha nem is divatétrend követő vagy, de az étrendet pont olyan, mint egy divatétrend és pont annyi haszna is van, mint egy divatétrendnek. Miben volt itt általánosítás vagy előítélet ? A tények magukért beszélnek.
2. “ Ezt a sablonszerű étrendet, amelyet te ide most leírtál, egy 10 éves gyerek is eltudna készíteni, ha elolvasna egyszer egy női magazint. “ – Nem azt írtam, hogy TE olvasnál női magazinokat.
3. “ Ez úgy az egész mai hozzáállást minősíti “ – S mivel kiemeltem ezt , így nem kizárólag RÁD céloztam, hanem arra, ami 90%-ban folyik sajnos életmódváltás terén és amibe akarva-akaratlanul, talán MINDENKI belekerül/belekerült vagy bele fog kerülni élete során, mert az információ nagy része szenny és még nekünk is, akik éve óta ezzel foglalkozunk, elég sok tanulnivalónk volt és elég sokszor buktunk bele a saját tudásunkba, mert bár manapság rengeteg az információ, maga a SZELEKTÁLÁS az, amely rendkívüli alaposságot, figyelmet és türelmet igényel.
Valamint igen, állítom azt, hogy aki nagyon biztos a dolgában ezen a téren és azt vallja, hogy soha nem akadt nehézsége begyűjteni és megfelelően rendszerezni az információt – annak fogalma sincs semmiről.
S mindezt azért írtam le, hogy ne határolja magát tudás szempontjából, ne legyen senki sem megelégedve azzal, hogy tudja ezt és ezt a dolgot s ha következő pillanatban egy új perspektívát mutatnak neki, akkor egyből kizárja, mert épp ellenkezik az ő véleményével, ami lehet nem is annyira megalapozott és valós, mint amennyire a másik felvetése, stb.
Tehát minden csak ötlet volt, egy “ információlavina “ ha úgy tetszik azért, hogy esetleg hatással legyen rád és esetleg rágyere arra, hogy ahogyan te is valószínűleg észrevetted, a te felfogásod azzal kapcsolatosan , hogy mi a megfelelő számodra MERŐBEN különbözik attól, hogy szerintünk mi volna a megfelelő számodra. S itt egy olyan ponthoz érünk, ahol a te véleményed kontra a mi véleményünk és azt kérdezhetnéd, hogy “ oké , s akkor itt mi a mérvadó ? “ – Az a mérvadó számunkra, hogy mi tudjuk mennyit olvastunk, mennyire merültünk bele a témába, milyen anyagokat gyűjtöttünk össze, mi alapján analizáltunk, stb. Az, hogy te, a saját ítélőképességed szerint, mennyire vagy hátrébb vagy előrébb, mint mi ezen a téren, ez már a te saját ügyed és valójában a kérdés értelmét veszíti akkor, ha te előrébbnek hiszed magad, mint mi , mert akkor a kérdés az, hogy: minek tetted fel egyáltalán a kérdést ? Igen, valószínűleg kevesebb kritikát vártál és akkor az úgy jó lett volna – de a kritikák nem ellened szólnak, hanem az ellen, amit csinálsz és vannak, akik a te helyedben kikapcsolják a gépet és folytatják tovább, ami az ő fejükben van, illetve vannak olyanok is, akik átgondolják a dolgot és rájönnek, hogy talán ez egy jel azért, mert valamit ( vagy többmindent ) rosszul csinálnak és csinálhatnák másképpen is és akkor az nyereség.
Térjünk a lényegre is :
• “Azt sem értem mi a baj a napi 5x-i étkezéssel. “ – Semmi, csak nem olyan lényeges ez. Ez csak egy mellékes megjegyzés lett volna azért, hogy ne gondold, hogy a napi 5x-i vagy 3x-i étkezés mérvadó lenne. Az összbevitel számít, főleg a te céljaidhoz; a testépítőknél másképp van, de majd szólsz, ha áttérsz arra.
• “ Este 9kor edzés után pedig nem állok neki marhapörköltet enni, mivel lefekvés előtt vagyok, szóval nem értem ezzel is mi a probléma. “ – Senki nem is kritizálta ezt, nem tudom honnan vetted.
• “ tíz órakkor azért van, hogy inkább megiszok egy fehérjét, mert egyáltalan nem bírnék mást leerőszakolni annyira nem vagyok éhes, de még mindig jobbnak látom, minthogy egyáltalan ne egyek semmit. “ – Ebbe sem kötött bele senki, biztos hogy jó oldalt néztél ?
• “Ha női magazinból olvasnám ki ezt a "sémát" ahogy te nevezed, olyan kérdéseket raktam volna fel, hogy….De nem itt tartok, bocsi, hogy nem Ikyen kérdést tettem fel, és nem tudtok jobban belémkötni. “ – Ne hasonlítsd magad azokhoz, akik annyira elvannak tévedve, hogy az már tragikus. Te annál a pontnál vagy, ahol éppen vagy, sem előrébb, sem hátrébb. Nem a levegő páratartalma alapján véleményeztünk, hanem az alapján, amit pont te írtál le és az tükrözi a tudásodat, amelyre számos helyen ráférne a csiszolás, hidd el.
Kicsit vonatkozz el, mert úgy látom nagyon mellre szívod: ha leírnád például azt, hogy milyen ismereteid vannak az autódról és mi látnánk, hogy sok helyen gondok vannak, de azt mondanánk neked, hogy minden oké és mehet, aztán valahol lerobbannál az úton és fogalmad sem lenne arról, hogy mihez kezdjél, akkor mi lett volna a jobb ? Ha elhitetjük veled, hogy felkészült vagy és tudod a dolgod, vagy ha megmondjuk neked nyíltan, hogy NEM jó amit csinálsz és nem fogod elérni azt, amit akarsz ?
Mi a fontos végső soron ? A te önérzeted vagy a konkrét tények, amelyek elvezetnek a célhoz ?
• “ Naponta átlagosan 1500 kcal-t viszek be “ – Ez például rendben van.
• “aminek 30%a fehérje (100-110g), 18%a zsír (kb 45g), 52% szénhidrát ( kb 200g). “ – Ez már nincs.
Az, hogy a szénhidrátszükséglet magasabb, mint a fehérje és a zsír, egy régi tévhit és már egyre többen kezdik elhagyni, ami egyáltalán nem hátrány.
• “És az egyenlő intenzitású séta és lepcsőzés, esetleg hegymenetnek, mióta is kardió?? “ – Épp ez a gond, hogy nem kardió. A monoton, hosszú, alacsony intenzitású mozgásnál sokkal jobb a kardió, ami magas intenzitású mozgást jelent, hogy a tudomásodra hozzam, és ez égeti a legjobban a zsírt.
• “Miért nem jó a súlyzós edzesem? “ – Azért, mert nem jó az izomcsoportok felosztása. A komplex, minden izmot megmozgató gyakorlatok hoznak maximális eredményeket, heti 3x felosztásban, minden alkalommal megmozgatva a test összes izomcsoportját és a felbontás általában 3x8 vagy 5x5, ha te egyáltalán szoktál ilyeneket számolni, a lényeg az az, hogy ez alap a súlyzós edzéseknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!