Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Harccosok etrendje? Valaki...

Boxer88 kérdése:

Harccosok etrendje? Valaki oktasson ki rolla pls

Figyelt kérdés
ha valaki a lenyeget eltudna mondani, vagy tudna olyan konkret etrendet ami heti tobb edzes mellett megallja a helyet azt megkoszonnem (kuzdosport) .

2015. okt. 11. 19:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Rákeresel, rengeteg oldal szól róla...

A lényege az, hogy kvázi csak este eszel (megengednek némi zöldséget vagy gyümölcsöt napközben, valami efféle).

Sokaknak nagyon bejön, miután megszokják. Az időszakos böjtnek, aminek egy elég kis evési ablakú formája a harcosok étrendje, megvannak a maga előnyei. Természetesen nem mindenkinek való.

Az evési időszak van előírva, az, hogy mit eszel, nem. Egyszerűen a napi étkezésedet egyben nyomod le.

A napi egyszeri evés nagyon jól megy az erősen szénhidrátszegény étrendekhez, de nem mindenki ötvözi a kettőt.

2015. okt. 11. 19:31
 2/4 anonim válasza:

Az előttem szólót nem értem honnan tett szert ilyen infókra:

- a napi étkezést egyben nyomod le -ABSZOLÚT NEM ERRŐL SZÓL!

-Az evési időszak van előírva, az, hogy mit eszel, nem.-AZ ELEJE IGAZ,VISZONT PONT AZ A LÉNYEG HOGY MIT MIKOR ESZEL.

A lényeg: Napközben az inzulin hormon szintjének alacsonyan tartása, ami kedvez a növekedési hormon szint emelkedésének ami rengeteg pozitív élettani hatással jár. Mellék hatásként rengeteget lehet vele fogyni Pl.

20 óra alul evés, 4 óra túlevési szakaszra bontja a napot.A mai napom 2 almával kezdtem,majd egy negyed jégsaláta szőlőmag olajjal 1 paradicsom 1 paprika, mikor éhes lettem kora délután egy fél karalábét ropogtattam most egy kis marék mandulát eszem éppen almával,nem vagyok éhes de este úszni megyek ezért 3-4 almát eszem hatig (egyébként éhes nem vagyok csak kell az energia estére) Az alul evéses szakaszban rengeteget eszem csak nagyon nem mindegy mit!

Az esti 4 órás ciklust csülökkel fogom zárni pékné módra, 3-4 főtt tojással a fehérje bevitel miatt.

Pl. a banán tilos alul evéses fázisban mivel a vércukor szintet lökés szerűen hirtelen emeli viszont esetedben az edzés előtti időszakban megengedi, hogy az energia szinted ne zuhanjon le tréning közben vészesen.

Egyébként a diéta óta olyan vagyok napközben mintha vénásan nyomnám a koffeint, elképesztően energikus leszel attól, hogy az emésztő rendszered alig terheled.

Heti 3 intenzív edzést végzek (box) +1 úszás szaunával, kiváló az életmódomhoz a diéta! De kellett 6-8 hónap mire kitapasztaltam, hogy az edzés napokon kicsit erőszakkal is kell nyomni a napközbeni zöldség-gyümölcsöt, mert mióta így eszem nem fokozatosan jön az éhség érzet hanem mint mikor kifogy a benzin az autóból egyszer csak belém hasít hogy ennem kell. Most! ilyenkor jön egy gyors alma amivel 2 órát üzemelek nagy fordulaton is. Ha valami konkrétabban érdekel kérdezz, órákig tudnék mesélni a tapasztalataimról, de feleslegesen nem gépelek mert rengeteg helyen sokat lehet olvasni a témáról.

(bocs ha kicsit csapongó, a hozzászólás meló közben kezdtem egy-egy sort írtam mikor időm volt)

2015. okt. 14. 21:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ki hogy csinálja. A sok cukor pont hogy az időszakos böjt lényegét veszi el s felviszi az inzulint. Nem tudom, mennyire, de nekem brutálisan (érzékeny vagyok az inzulinszintem emelkedésére s úgy érzem alma után, hogy azt teszi). A gyümölcsökben glükózból is van bőven.

Viszont némi zöldség-gyümölcstől (még több alma is csak cukorból sok, az én szempontomból, kalóriában kevés) még az evés szinte egészét este nyomja le az ember, egyben, ahogy írtam. A harcosoketrendje.hu is ezt írja, egyetlen nagy főétkezés van, a napközbeni kis semmik után.

S bizonyára sokan kihagyják a napközbeni gyümölcsözést. Sokunk farkaséhes lesz egy almától, azonnal, akkor is, ha addig jóllakott volt vagy épphogy éhes.

2015. okt. 14. 21:13
 4/4 anonim válasza:

Nem szeretném, hogy kettőnk párbeszédévé fajuljon a válaszadás de erre reflektálnom kell :)

Alacsony glikémiás indexű gyümölcsök ehetők alul evéses szakaszban! Az alma ilyen! (ok golden, vagy gála típus ezek lehet hogy közepesnek számítanak de semmiképp nem magasak) lásd wikipédia: glikémiás index.

Mikor nem folytattam ezt az étkezést én is farkas éhes lettem egy almától ez normális (volt)

Van egy két dolog ami totál másképp működik szervezetemben 3 éve mint előtte 37-évig.

Ha valaki kérdezi hogy jöttem le 120 kg-ról 90-re (elég látványos a külömbség) pont ezt az alma ügyet szoktam felhozni, hogy régen 2x éhesebb lettem egy almától.

2015. okt. 14. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!