Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ismeretlen eredetű fogyás, mitől?

Ismeretlen eredetű fogyás, mitől?

Figyelt kérdés
17 éves fiú vagyok, 176 cm és 54 kg, fél évvel ezelőtt 59 kg voltam. A szüleim is aggódnak... Bélférgem nincs. És, tényleg rohamosan csökken a testsúlyom, annak ellenére, hogy nem sportolok.
2015. júl. 26. 00:34
 1/5 A kérdező kommentje:
És, általában elmondhatom magamról, hogy rengeteget képes vagyok megenni, bár, néha nincs étvágyam.
2015. júl. 26. 00:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Akár pajzsmirigy probléma is lehet
2015. júl. 26. 00:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Hat en nem tudom, de egyszer 17 kilot fogytam nagyjabol 3 het alatt. Azt hittem meg fogok halni. Aztan szepen visszahiztam normalisra. Fogalmam sincs mitol lehetett, mert egyaltalan nem ereztem furcsan magam, csak elfogytam :)
2015. júl. 26. 06:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Ki kell vizsgáltatni, hogy van-e valamilyen szervi oka. Menj el hétfőn a háziorvoshoz, majd elküld vérvételre és ha abból úgy látja, akkor további vizsgálatokra. Az ok nélküli fogyásnak mindig utána kell járni.
2015. júl. 26. 07:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Fél év alatt 5 kiló az nem olyan sok, még úgy se, hogy alapból elég kevés a tömeged. Elég annyi, hogy rosszul táplálkozol, egy hányós-hasmenős vírustól egy hét alatt lehet fogyni ennyit. Az sem mindegy, hogy a nap melyik szakában méred magad, milyen mérlegen (mondjuk fél év alatt ugyanazon mérleg is mutathat eltérést, mert elromlik), ettél-e mérés előtt, voltál-e wc-n, van-e rajtad ruha, mennyi vizet ittál... ebben a melegben az izzadás miatti vízvesztés is okozhat eltérést.

Szóval önmagában ennyi miatt még nem kéne pánikolni.

Táplálkozz kiegyensúlyozottan, egészségesen, kezdj el sportolni (bár 17 évesen ugye ott vannak a tesiórák is, szóval az nem lehet, hogy nem sportolsz semennyit) hogy növeld kicsit a tömeged.

Ha ezek mellett is fogynál, csináltass egy vérképet, lehet pajzsmirigy, ételérzékenység, stressz, stb...

2015. júl. 26. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!