Itt van egy étrend. Hogyan lehet ezt kis fizetésből?!
www.nosalty.hu/ajanlo/mintaetrend-180-g-szenhidratnap#comment-305818
Nekem ez a menü tökéletesen megfelelne! Ha meg bírnám fizetni... Végülis 1 napra valóban meg bírnám tenni. De 3 főre napi szinten hasonlót kanyarítani?! Miből élnek azok akik ezt megtehetik???? :-((((
Szóval én nagyon szívesen olvasnék már végre egy olyan egészséges, diétás mintaétrendet, amit 3 embernek 31 (!) napra be lehet tartania kb. 30.000.- forintból! Ennyi marad ugyanis élelmiszerre. Vagy ha becsúszik egy extra kiadás, akkor ennyi sem.
Nos? Őszintén várom az ötleteket! :-)
Ha csak az a lényeg, hogy 180 g CH legyen benne, akkor számolgatni kell és kész. Bármit lehet enni, csak annyit kell belőle csinálni, hogy kijöjjön a CH tartalom.
Ha az is fontos, hogy lassan felszívódó CH legyen, akkor meg egyszerűen a köreteket kell kicserélgetni. Sima tészta helyett durumtészta (nem drágább, mint a sima), fehér rizs helyett barna rizs (nem sokkal drágább), de lehet használni bulgurt, kölest, árpagyöngyöt is, ezek sem kerülnek sokba.
A tk. kenyér tényleg jóval drágább, mint a fehér, de kevesebbet is eszik belőle az ember, pláne akkor, ha csak 18
Bocsi, véletlen elküldtem. Szóval kevesebbet eszik tk. kenyérből az ember amúgy is, akkor meg főleg, ha csak napi 180 g CH-t ehet. De lehet otthon sütni, az jóval olcsóbb, mint boltban megvenni.
A húsokban, felvágottakban nincs CH, abból bármilyet vehetsz. Sajtokban se sok van, abból is lehet az olcsóbbat venni, nem kell mozarellát.
Ez nem valami sok pénz, de mivel 180g elég sok (én 30g körül eszem, olcsón, már ha sikerül nem rászállni az eritritre), fér olcsó szénhidrátból is rendesen...
A szezonális zöldségeket nagyon ajánlom, azok is olcsók, de nem szénhidrátdúsak.
Olcsó a rizs, a zab, a hüvelyesek... S elég laktatóak tudnak lenni adott esetben (ez emberfüggő, én éhes leszek a szénhidráttól, azért eszem zsírt, ami eléggé olcsóvá teszi az étrendemet, kókuszzsírral és olajos magvakkal is. de főleg tojást eszem, remek étel).
Még én is eszem rizst a curryhez, igaz, a sok zöldségemmel s a gyümölccsel ilyenkor már képes vagyok 50g-ra felmászni... Ezzel csak azt akarom írni, hogy egy kevés rizs is igencsak jó tud lenni, nem kell kilószámra enni... A zöldségcurry rizzsel igen változatos arányban ehető :)
S van pl. egy finom lencsés céklalevesem, amiben csak egy kevés lencse akad, de az roppantul feldobja.
180g annyira rengeteg, sok lehetőséget ad :) Főleg zöldségimádóknak... De a fehérjét is be kell vinni... 1500 kcal-hoz 180g ch kifejezetten szénhidrátdús, a normál étrendben sem nagyobb az arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!