Melyek a legjobb minőségű étrend kiegészítők?
Én alapvetően azt vallom, hogy egy hobbisportolónak nem sok szüksége van tápanyag kiegészítésre, ha az étkezése megfelelő. Mostanában mindenhol azt mondják, hogy nem lehet kajával elég vitamint bevinni, de te ismersz vitaminhiányos embert, aki sok zöldséget és gyümölcsöt eszik? Mert nekem amíg hulladék volt az étrendem, addig sem voltak vitaminhiányos tüneteim, és nem is éreztem soha semmi különbséget, mikor vitamint szedtem. Bár szedem én is, illetve tojásfehérjét is viszek be, de szerintem leállok vele a fenébe, mert kidobott pénznek érzem.
Ha mindenképp venni akarsz valamit, akkor vegyél ízületvédőt, azok nekem használnak. Mondjuk nekem szar ízületeim vannak, recsegnek, ropognak, fájnak. Ha neked nincs ilyen gondod, nem biztos, hogy szükséges. Glükózamin+kondroitin+msm kombinációk jók, pl. az universal jointment sport bevált.
Elvileg az Omega-3 halolaj is nagyon tuti dolog, ez megint olyan, aminek nincs közvetlen érezhető hatása.
Multivitaminból ezer féle van, és is mindig váltogatom, hol ilyet, hol olyat veszek, legközelebb valószínűleg már semmilyet.
Fehérjéből nem érdemes márkásat választani, túl vannak árazva. Legjobb a tejsavó és a tojásfehérje, de erről is kezd az a benyomásom lenni, hogy semmi szükség rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!