Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Étrend? ( a lényeg a magyaráza...

Étrend? ( a lényeg a magyarázatban)

Figyelt kérdés

Mindenhol mást és mást lehet olvasni a helyes táplálkozásról.Pár évvel ezelőtt nagy divat volt az este 6 után nem eszünk. Mostmár mindenki azt mondja h ha éjfélkor fekszel le előttem 3 órával kell vacsorázni.Mindenki az egészséges fogyókúrát hajtja,de akkor pl a modelleknek miért kell koplalniuk? a világ legjobb személyi edzői a victoria secretnel nem tudnának olyan étrendet összeállítani amivel nem kell kinozniuk magukat,mert valljuk be más dolguk sincs mint tornázni meg helyesen étkezni h szépek legyenek a fotózáson úgysem esznek...annyi kalória égetéssel egy viszonylag normális diéta bőven beleférne ..ehelyett mindig azt olvasom h hetekig gyümölcslékúrán meg miken élnek...akkor ez mire fel..ha valaki olyan vékony akar lenni akk nincs más út mint a koplalás?

Bocs az off-ért,de ebből jön a kérdésem :D

Szóval: leírná végre valaki h mikor mit érdemes enni? reggelire tízóraira stb...jó tippeket vagy bármit elfogadnék..a legjobb az lenne ha elmondaná h a sülytartó étkezéssel ellentétben mit is kell tenni h egy egészséges diétát hozzunk létre.

Nagyon köszönöm a hozzáértő válaszokat :)

2015. júl. 12. 16:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mióta itt az internet, mindenki közhírré teheti a hülyeségeit, például én is. Úgyhogy szerintem kérdezz meg inkább egy dietetikust.

Ha a szerintem ideális étrendre vagy kíváncsi, szerintem a jó étrend

* változatos,

* elegendő benne a nyers zöldség és a rost,

* közelítőleg megfelelő arányban tartalmazza a szükséges tápanyagokat (fehérje, zsír, szénhidrát aránya jó, nincs túl sok cukor vagy só),

* elegendő a folyadékbevitel,

* nem tartalmaz olyasmit, amire az adott személy allergiás.

2015. júl. 12. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Más: a modellek pedig azért koplalnak, mert olyan soványnak lenni már nem egészséges, és ezt csak a szintén egészségtelen koplalással érhetik el.
2015. júl. 12. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Bármit lehet enni, ami a lehető legközelebb áll a természetes élelmi növényhez vagy állati táplálékhoz és nem az élelmiszeripari technológia végén van. A mértéket kell betartani és a lassú folyamatos adagolást, mint a gyűjtögető életmódot folytató természeti népeknél. A koplalás (pontosabban a jóllakottság hiánya) egyébként egy ilyen életmód velejárója. Nem hiába mondják, hogy akkor kell abbahagyni az evést, amikor megjött az étvágyunk. A test hőháztartásának fenntartásához (különösen a nyári melegben) nagyon kis kalóriabevitel kell, ezen felül meg csak annyira van szükség, amiből az elpusztult sejteket-szöveteket pótolni tudja a szervezet. A megterhelő és erős fizikai tevékenység picit emelheti a táplálék beviteli szükséget, de az ember eleve nem nagy fizikai erőkifejtésre alkotódott. Ezért helyes az, ha szinte folyamatos a kis tápértékű növényi anyagok rágcsálása pl. káposztalevél. A fűző valamikori viselésének megvolt a maga logikus magyarázata is: összeszorított gyomorban hamarabb jelentkezik a teltségérzés. Mivel az étvágy, éhség jelentkezése a lelki működéstől is függ, ezért helyes a folyamatos, ám változatos külső ingergazdag környezet biztosítása. Nem véletlenül jártak délutánonként vendégségekbe az angol úrinők fűzőben, amikor aztán 5 órakor csak 1 csésze teát ittak 1 teasüteménnyel. Majd hazagyalogoltak. A régi parasztasszonyok folyamatosan dolgoztak egész álló nap a veteményesben, kukoricaföldön, a házi tűzhely vagy mosóteknő meg az állatok mellett, alig volt köztük elhízott.
2015. júl. 12. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:

sok baromságot lehet hallani, ez mindig is így lesz.

[link]

olvasgass. Mindegyik hülyeségről szó esik benne, foglalkoznak mindennel. 1-2hónapra el vagy látva olvasni valóval :D

2015. júl. 12. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet leírni, hogy mikor mit érdemes enni, mivel ez nem kicsit emberfüggő... S bizonyos keretek között be is lehet állni más étrendre, más időzítésre. Van, aki rugalmatlanabb, pl. semmi szín alatt nem bírja a zsírszegény étrendet vagy a reggelizést.

Úgy kb. ugyanaz a jó étrend, akár súlyt akarsz tartani, akár fogyni, akár hízni... Csak a mennyiség s az arányok másak, illetve ha nagyobb a kalóriakeret (de ez sem attól függ, hogy fogyni akar-e az ember, elvégre mozogni is lehet sokat), akkor beleférnek olyan ételek, amik nagyon kevés kalóriánál már csak értelmetlenül pici mennyiségben...

Sokféle jó étrend van, de nem mindenkinek alkalmas akármelyik.

A csontsovány modellekről már írtak, azt a szinten már nehéz ráerőltetni egy szervezetre, ami nem akar egészségtelen szintre fogyni...

2015. júl. 12. 20:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat! :))
2015. júl. 12. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem koplalnak a modellek, csak szimplán ilyen adottságuk van, én sem koplalok mégis vékony vagyok
2015. júl. 13. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!