Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vagyok rosszul ha nem...

Miért vagyok rosszul ha nem eszek?

Figyelt kérdés

Néha van, hogy elfelejtek enni, nem is érzem hogy éhes lennék. Estefelé azonban már rosszul vagyok: elkezdek remegni, nehezen tudok beszélni, meg erőtlennek érzem magam. A vércukrom eshet le ilyenkor?

Mikor még olyan 54 kg voltam nem volt semmi, pedig akkor se jutott eszembe sokszor hogy ennem is kéne. Azóta lefogytam 46-ra. Ennek is köze lehet hozzá?

2015. júl. 14. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Pontosan, és mivel nem eszel, a szervezeted a rajtad lévő zsírt próbálja felhasználni táplálékként, és mivel nem kap elegendő energiát, így lelassulnak a szerveid. Így áll le egy idő után a vese, a máj, károsodik a hallás, mert nem lesz miből táplálkoznia a szervezetednek..
2015. júl. 14. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze, leesik a vércukor, miután nem viszel be szénhidrátot. (kenyeret, tésztát, krumplit, rizst stb. amiből a cukor lesz) és gondolom egy gramm izom sincs rajtad, tehát a glikogénraktáraid is totál üresek ahonnan cukrot tudna ilyen esetben szerezni a szervezeted, amikor nem eszel.

Evés fontos és sport. Izmosodni és minden rendbe jön.

Nem éppen jó játék nem enni, mert az agynak szükséges a cukor és szélsőséges esetben elájulhatsz.

Enni kell 3-4 óránként.

2015. júl. 14. 22:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. júl. 14. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen.akkor is enni kell legalabb a 3 napi főetkezest ha nem vagy ehes.en sem mindig vagyok de muszaj enni.
2015. júl. 14. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Enni kell legalább napi egyszer, az elég, csak megfelelő legyen a mennyiség - s persze nem mindenkinek passzol, akinek sok evés kell, az egyen sokszor.

A vércukor nem tudom, mit csinál, az enyém remekül elvan akkor is, ha nem eszem, de ezt nem csinálom tartósan (sőt, szinte soha).

Azért vagy éhes, ha nem eszel, mert az embernek ennie kell. A test nem tud működni üzemanyag nélkül... S jó esetben szól, hogy adj neki, majd ha nem teszed, történhetnek dolgok. Nálam elkezdi lekapcsolni a részegységeit, hogy motiváljon, főleg, ha mozogni (sétálni) akarok nem semmi, csak kevés evéssel... Gondolom, van elég tartalékom ahhoz, hogy ne haljak éhen 1-2 hónapig, de ez őt nem érdekli, nagyon hisztis, ha nem kap ételt :) S ezzel mások is sokszor így vannak... Hiába evidens, hogy pár nap böjtöt simán elvisel egy egészséges test gond nélkül (max. bont egy pici izmot, aminosavak nélkül nem bírja sokáig), sokaknak már 20 óra nemevés is nehezen megy, minden bajuk van. Sőt, van aki nem reggelizik és szinte összeomlik energetikailag. Ha nem vagy rákényszerítve a koplalásra, egyél. Ha éhes vagy, ha nem. Van, aki sosem éhes, de enni, ugye, kell...

2015. júl. 14. 23:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Pedig enni kell.
2015. júl. 15. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!