Megéri megvenni a finomítatlan nádcukrot, ha az egészségességre törekszem?
A hagyományos kristálycukrot szeretném lecserélni. Jelent valamit, ha helyette finomítatlan nádcukrot használok? Vagy eritrit? Ti mit javasoltok és mit használtok? Cukrot egyáltalán nem?
Mindenkit felpontozok!
A nádcukor és a méz lehet egy hangyányival jobb, de ugyanúgy tömény cukor...
Jelenleg eritritet használok, de mindent megteszek, hogy minimalizáljam. Valószínűleg sosem hagyom el teljesen, de csak elvétve lesz 1-2 deka a tortában s ilyesmi. Az már elég jó lesz nekem :)
A párom xilitet használ, nem keveset. Azzal sincs bajom, de nekem feleslegesen szénhidrátos, bár nem sokat számít, hogy használok-e 2 grammot egy nap vagy sem... :D
Ösztönösen nem szeretem a sok cukorevést, akkor se, ha cukoralkohol. Van, akinek nem is tesz jót az én étrendem mellett (erősen szénhidrátszegényen táplálkozom).
Tehát nekünk van itthon eritrit, xilit, méz és kókuszcukor. E 2 utolsó nagyon finom, semmivel sem pótolható, de szinte sosem használjuk, ha van az előbbiekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!