Miért van mindenhol más íze a rántott húsnak, ha ugyan abból készül?
PL. itthon is, minden rokonnál más ize van, pedig ugyan úgy tojás fehérliszt zsemlemorzsa, napraforgóolajban sült .... meg étteremben is más.. miért van ez ??
itthon sose lesz hasonló sem mint máshol, ha használt olajban sül sem. :D
?
Legalább bemásolnád miről írsz ha privátot kapsz. Logi-cka.
Alapanyagok minősége eltérő, sütőanyag minősége és hőmérséklete, sütési idő eltér. Nyilván más íze lesz, többé-kevésbé.
Mindenkinek más izlik. Igy van ez az illattal is. Van egy megdöbbentő gondolat a Bibliában, hogy amit hallanak az emberek Isten szándékáról, vagy az élet illata, vagy a halálé. Akinek a halál illata, az nem akarja hallani.
A jw.org.hu hivatalos honlapon van ez az ismeret, és megmentést fog eredményezni a közelgő nagy nyomorúság idején.
Üdv.:
Sok mindentől függ, pl milyen húsból készül, mennyire van kiverve a hús, mennyi sót tesznek rá, ázott-e tejben besőzva, van-e rajta más fűszer is a són kívül, (van aki tesz rá fűszereket panírozás előtt), milyen az olaj minősége, napraforgó olajok között is van különbség ízben, milyen forró volt az olaj sütéskor, fedő alatt sült-e, vagy anélkül. Szerintem ezek is számítanak.
No és persze az is, hogy mennyire vagyunk éhesek, vagy ki főzte, a hazai azt mondják azért finomabb, mert azt nagy szeretettel főzte anyukánk, vagy nagymamánk, vagy a párunk. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!