Akkor most mi az igazság a konzerv ételekkel kapcsolatban?
Jó pár oldalon olvasható, hogy a konzerv étel magas hőmérsékleten van kezelve, így további tartósítószer nem kel bele. Ez alapján elmondható, hogy a konzerv étel épp olyan egészséges,mint bármely főtt étel.
Akik viszont támadják a konzerv ételeket, akok a doboz bevonóanyagára hivatkoznak, a Bisphenol-A-ra. Egyesek szerint ez károsan befolyásolja a hormonrendszert, negatívan hat több folyamatra a szervezetben, vagy akár rákot is okozhat. De ha csak az utóbbi veszélyes szerintem nem kellene alkalmazni a csomagolás során.
Mi a Ti véleményetek erről a konzerv étel dologról? Nyugodtan lehet fogyaztani? Vagy teljesen kerülni kell? Vagy lehet de mértékkel?
Én a hónap végén fogok államvizsgázni ilyen tartósító technológiás cuccokból, sok mindent kell tudnom a konzervekről is.
Az én kérdésem az, hogy mi a fenéért lenne bpa egy konzervben, csomagolásban? Az műanyagokba kell, vagy oda sem kell de használják. Úgyhogy szerintem igazad van, nem kellene használni a konzervekhez, nem is használják. De persze tévedhetek, csak a logika..
A másik viszont a hőkezelés. Nyersen kellene enni mindent, a konzervekben meg tényleg szét vannak hőkezelve a kaják. Legalábbis a többségük. Amik 4,5-ös pH felettiek, azokat rendesen hőkezelik (ipari sterilitásig) persze savanyúságokat csak pasztőrözik aztán az jó (ezek eleve savasak).
Szóval egy átlag konzerv kaja az szét van főzve.
Meg azért nézd meg az összetételüket.. szóval nem tudom milyen konzervre gondolsz, de a legtöbb az lisztes ízfokozós szójás vacak.
Én inkább mirelit zöldségeket vennék, ha már nem friss zöldség. Ezek a legjobb állapotban vannak leszedve, és a fagyasztás miatt friss állapotban eltartósítva. Még a zöldségesnél vagy a piacon is többet áll, szárad a zöldség mint egy jól szervezett fagyasztás esetén, úgyhogy ezek (részemről) jók.
De mondjuk halat én is eszem konzervben, meg adott esetben a tartósság miatt van előnye is a konzerveknek, de tényleg csak ha ilyen háborúra készít az ember tartalékokat.. mert ennyi erővel ott van tartós húsnak a szárított füstölt sonka, aztán az legalább nincs széthőkezelve. Bár az is racemizálódott szóval az sem az igazi..
inkább frisset egyél, ha teheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!