Milyen hatása lehet a szervezetemre a sok konzerv és félkész étel?
Németországban élek és fogok még egy kerek évig. Állandóan konzerves leveseket, vagy főzelékeket eszek. Meg lefagyasztott félkész ételeket, melyeket egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni.
Hosszú távon milyen következményei lehetnek?
Nem nagyon tudok és nem is nagyon akarok főzni, mivel sokat dolgozom és igyekszem a délutánokat olvasással tölteni. Ha még főznék is, akkor nagyon kevés időm maradna.
Aki tud érdemben hozzászólni a témához, kérem ne habozzon :)
Miből állna kifőzni valami kis tésztát, rizst, krumplit? Vagy kisütni? Semmiből! Annyi marha egyszerű étel van a világon, amit alig fél óra alatt össze lehetne dobni. Pisztolyt meg nem tartanak a fejedhez, hogy márpedig olvass, szimplán lusta vagy csak.
De ha neked így kényelmes, hogy tömöd magadba a sok E-s kaját, te bajod. Ha most nem is, majd öregkorodban megnézheted, mennyi göthöd lesz, míg másnak lehet, hogy feleannyi se.
Az enyémet biztos kikészítené, mert érzékeny a szervezetem, és házikoszton nevelkedtem. Arról nem is beszélve, hogy micsoda ótvar a minősége ezeknek a félkész cuccoknak.
Jó magas lesz a koleszterined, hiánybetegségek alakulnak ki, meghízol, pattanásos leszel és fáradt. Kb. ilyenekre lehet számítani.
Egy főzeléket vagy rántott húst krumplival nem olyan nagy dolog összedobni, és még csak nem is kell minden nap főzni. Meg ott a pörkölt, ami nélkül nem élet az élet... :D Egy délután megcsinálsz egy nagyobb adagot, és három napig azt eszed. Aztán csere. A főzelék kb. fél óra, a pörkölt egy, rizzsel együtt, merthogy egyszerre több mindent is felrakhatsz a gázra.
Sajnos a konzerv ételek valóban zsírdúsak és sósak többnyire. Reform vagy legalább zsírszegény konzervételt még nem láttam (ha valaki tud ilyet kiváncsi vagyok).
Tehát koleszterin problémák és magas vérnyomás is szerepelhet nálad kockázati tényezőként ezek miatt.
Aki sok E-vel riogat, annak sincs igaza. Attól függ milyen E-ről van szó konkrétan, mert van olyan összetevő, adalék amit E-vel kódolnak de veszélytelen.
Azért lehet kapni a boltban konzerveket, mert tudományos összefüggést nem lehetett kimutatni azzal kapcsolatban hogy az egészségre bizonyítottan veszélyesek a konzervek úgy általában.
De bármit vesz az ember, mindig el kell olvasni mi van benne. Tudom időbe telik, de megéri. Ami light, vagy diétás az elolvasva már nem is az, csak ott a marketing és aki nem nézi bedől neki.
Pl. salátát csinálni nem minősül főzésnek és rengeteg félét csinálhatsz egy kis fantáziával, ha megfelelően komplettálod akár főételként is jók. Vagy csinálj pástétomkrémeket, piritósra, kenyérre kenve szuperek. (Igaz mondjuk egy zöldség pástétomhoz meg kell párolni a zöldséget és össze kell turmixolni).
Igyál tejes turmixokat.
Szerintem ezek bármelyike jobb mint a készételek, vagy ha nagyon nem akkor nézz olcsó kifőzdét vagy rendelj onnan ahol van ilyen napi menü kiszállítás. Amit más frisen főzött az is jobb, finomabb mint a konzerv.
Itt még a krumpli sem olyan, mint otthon :p Nem baj, megyek én még haza s akkor többet el se jövök!
Köszönöm a válaszokat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!