Miért annyira elutasítóak az emberek a veganizmussal szemben?
Egy előadásra hivatkoztál, én meg akkor belinkeltem két cikket. Megelőztelek a szarkazmussal, még ha nem is vetted észre. Az egy dolog, hogy paleo diétás oldalról szedtem, gondoltam így egyszerűbb elolvasni, mint külön belinkelni a kutatásokat, amikből építkeznek.
"Komolytalan" - miért? Tán azért, mert nem csak úgy odamondják hogy mi van, hanem érvekkel meg is indokolják?
"ez az egyetlen érvetek "az ősember is ezt csinálja""
Ezzel a természet törvényeivel kapcsolatos tévképzeteidet próbáltam eloszlatni. Az ősember ösztönösen cselekedett, természetes környezetben, a természet rendje szerint. Ha te azt mondod, a természet rendje szerint cselekedni helytelen, azzal semmi gond, csak ezt egészen pontosan úgy hívjuk, hogy VALLÁSI DOGMA. Vallással pedig alapszabály, hogy nem próbálunk meg senkit meggyőzni.
Az antalvalis cikk meg... felhoz egy csomó dolgot negatívumként, ami egyébként nem is föltétlen jellemzője a paleolit étrendnek. Az általam linkelt cikkekben meg pl. az itt említett zsírról szóló 70-es évekbeli tévképzetek, és a "húgysav, purin, koleszterol" dolog szépen ki van vesézve, hogy miért nem igaz. Érvekkel, és nem tekintélyalapú odamondással. A "nem kell annyi fehérje" dolgot meg egyszerűen cáfolja a tapasztalat. Igaz hogy csak hobbi szinten, de erőemelő vagyok, és a teljesítményemen tapasztalom, hogy hülyeség. Ha káros lenne, már mind meghaltunk volna. A Buddhás gabonafogyasztós dologgal meg hadd ne foglalkozzak, én is tudok mazsolázgatni húsevő természeti népeket, és filozófusokat.
Miért nem vagyok vegán? Egészségtudatosságom kezdetén volt egy vegán korszakom, de ténylegesen egészségesen nem tudtam megoldani, mert nem volt annyi pénzem, a másik meg, hogy én folyamatosan olvasok könyveket és kutatásokat, és egy idő után már nem volt számomra meggyőző, rájöttem hogy a hús mégsem káros, stb stb stb. Az állatokat meg leszarom, egy barbár sátánfatty vagyok, ez van. A medve is leszarja amit elkap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!