Nagyon sok zöldséget fogyasztok, többet mint az átlag, ez lehet káros?
Eszek húst is, leginkább csirkét és pulykát, nagyon néha lazacot, tojást nagyon szeretem, de általában ebédem hús zöldséggel, vacsorám pedig van, hogy csak zöldség. De képes vagyok egy egész padlizsánt is megenni vacsorára párolva/grillezve.
Nyers zöldséget is szoktam enni reggeli mellé.
Nem teszek ezzel kárt magamban? Vagy ez így pont jó?
Szia. Ha nem vidéki piacon vásároltok kistermelőtől és/vagy nem bio-t, akkor sajnos lehet káros is, mert a földeket műtrágyázzák és a nagyüzemi termelésben pedig számtalanszor permetezik a zöldségféléket. Én éppen most tanulom ezeket és elég megdöbbentő adatok vannak..
Lazacot egyáltalán nem ajánlok neked, mert minden hústermelésre beállított haszonállat kap aromákkal ízesített tápot, gyógyszeres tápot,stb, de a lazac húsa az egyik legmagasabb árkategóriás, ezért ezek kapják a legtöbb antibiotikumot - amit a húsával együtt Te is elfogyasztassz. Az almát, körtét, uborkát azt ajánlom, hámozd meg, már sajnos nem úgy van, mint régen, hogy a héjában van a vitamin, (kivétel a bio, vagy a házi, gyéren permetezett), káposzta, saláta felső leveleit dobd ki.
Amúgy párommal együtt régóta vegák vagyunk, tehát nem eszünk húst több okból kifolyólag. Igyekszünk megbízható helyen vásárolni zöldséget-gyümölcsöt, de a kertünkben is sok van.
Csak a vegyszer miatt aggódnék.
Ha nyersen sem okoznak puffadást, OK. Ha igen, akkor párold a rostosabbját.
A zöldségrostok elvileg nem okoznak felszívódási problémákat, mint a fitátok. Ez alól kivétel a parajfélék: sóska, spenót. Ezek is mehetnek, de nehezítik/rontják a réz vas cink és kalcium felszívódását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!