Káros-e az egészségemre ha minden nap eszek tojást este?
koszonom a valaszokat ,probalom
minnel kevesebb zsirral csinalni ,de ha mar itt tartunk miert nem egeszseges a hus?
Dehogy, inkább jót teszel vele. Kevés jobb ételt ehetsz, mint pont tojást, főleg, ha jóféle házi. Remek komplett fehérje.
Én nem spórolnék a zsiradékon se, bár persze nem mindegy, konkrétan milyen fajtát használsz.
A koleszterint egyébként a test termeli, ha jól emlékszem, sokkal nagyobb mennyisáégben, mint ami a rántottádban van, mivel szükségünk van rá. Ha viszonylag egészséges vagy e téren, a tojással bevitt koleszterin nem okoz gondot. No, ezt olvastam, én ugye nem vagyok szakértő, viszont a testem, ami elég jó jeleket ad, hogy mit egyek s mit ne, a tojással remekül elvan. Úgyhogy én legjobb képességem szerint eszek napi 4-5-öt (régen keveselltem, de elég ez, túl sok lenne a fehérje a többi forrásommal együtt s így is egyfolytában tojást veszünk, ha olyan helyen járunk és lassan külön szekrény kell tojásos dobozoknak). Én is rántottának szeretem és sosem unom meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!