Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért érzem soknak a 900-1000...

Miért érzem soknak a 900-1000 kcal-t?

Figyelt kérdés
167 cm vagyok és 45 kg. Tudom, a normál BMI alatt. Mégis, ha megeszek 1000 kcal-t, akkor egész nap mardos a lelkiismeret furdalás. :SS Lehet ez az anorexia jele? Hogyan tudnék ezen segíteni? :S
2015. ápr. 9. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, legalább 1500-at meg kéne tudnod enni kényelmesen. Kb 10 kilóval vagy a megfelelő alatt, ez még nem durván beteges, csak megvan a veszélye, főleg ha folytatod az 1000kcalos evést.

Miből áll ez az 1000 kcal?

2015. ápr. 9. 19:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Leginkább fehérje dús kajákból, pl zsírszegény túró, zsírszegény joghurt

zabpehely, csirkemell, rizs, ilyesmi.

Általában arra szoktam ügyelni, hogy ne egyek zsíros ételt, és hogy viszonylag kevés szénhidrátot egyek.

2015. ápr. 9. 19:39
 3/4 Sowilo ***** válasza:

Nem a kalória a lényeg, hanem az, hogy mit eszel. A mennyiség sokad rangú szempont. A BMI hülyeség, átver, becsap, nem releváns. Ez csak érdekesség, attól függetlenül valószínű, hogy tényleg sovány vagy.

Egészségesen kajálsz, továbbra is egyél fehérjedúsan, de egyél több rizst, zabot. Vagy ha te úgy érzed jobban magad, a zsírbevitelt is megemelheted. Húsokon kívül növényi zsírokat is fogyassz, kókusz, olivaolaj, lenmagolaj, stb.

Ja, és edzeni sem ártana. Ha van lehetőség akkor konditermi súlyzós edzés, ha nincs, akkor saját testsúlyos. Egyiknek se kezdj neki ismeretek nélkül, ha gondolod, küldök könyveket.

2015. ápr. 10. 17:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Gondolkodj sokat azon, hogy miért (Y?) van lelkiismeret furdalásod ha többet eszel.

Ha valaki magába mer nézni, bár tudom nehéz, meglepő dolgokat találhat. Persze ez olyan nehéz, hogy egyedül nem mindig megy, akkor kérj segítséget.. beszélgess olyannal aki segítene megismerni saját magadat, az érzéseidet, gondolataidat.

De egyébként is érdemes szerintem helyre tenni magunkban a világot, a létezés célját vagy céltalanságát, a saját motivációinkat, félelmeinket, saját céljainkat..

Nagyon könnyű rájönni arra, hogy az egész életünk alapjában véve értelmetlen, és saját magad fogsz azon nevetni, hogy ez az evésmennyiség kérdés okozott neked problémát :)

2015. ápr. 11. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!