Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Pár kiló felszedése. Hogyan?

Pár kiló felszedése. Hogyan?

Figyelt kérdés

Röviden: Kicsit sovány srác vagyok, néhány kilót fel szeretnék szedni, de a genetikám nem engedi.


Hosszabban: 20as éveiben járó srác vagyok 170 cm/52 kiló. Nem mondom, hogy kórosan sovány lennék, inkább a sovány/normál határ között lengek. Szeretnék egy 3-5 kilót felszedni, nem többet, és azt se csúnyán. A problémám a hízással az, hogy (lehet most a lányok megölnek) az anyagcserém bedarál mindent, amit megeszek. Mindegy mikor, hol, mennyit, milyen szaftos, zsíros... Ha éjfélre befalok egy nagy tál olajos rakott krumplit kenyérrel, reggelre már simán tudnék enni megint annyit. Persze minden evő vagyok, csirkét és zöldségeket/gyümölcsöket imádom, feltételezem ez előny. De elég gyakori, hogy pék süteményekkel tömöm magam, esetleg pizzával. És mégis stagnálok ezen az 52-n, sőt állítólag fél-1 évhez képest még csontosabb is lett az arcom. Sportolni nem sportolok aktív szinten, inkább mozgásnak nevezném. De jellemző a hosszabb gépek előtt ülések is.


Tudnátok valamit javasolni? Esetleg, ha otthon elkezdenék valami edzést/több mozgás, kapnék pár kilót, ami kerekít is azon a fiatal fejemen? Vagy ez mindenképp izom pluszt jelentene? Probléma egyáltalán, ha megfelelő súlyt izommal érem el?


Alkatilag még megjegyezném, hogy vékony csontozatú vagyok, talán ennek köszönhető könnyű. Így előnyben részesülök olyan műveleteknél, ahol a saját test súlyomat kell használnom. Esetleg ilyen téren is adhattok tippeket, hogy érdemes.



2015. ápr. 9. 08:36
 1/8 A kérdező kommentje:

"De jellemző a hosszabb gépek előtt ülések is."

Ez lehet nem egyértelmű. Hosszabb ideig tartó számítógép előtt ülésre gondoltam.

2015. ápr. 9. 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pajzsmirigy vizsgálaton voltál már?

Az okozhat ilyen jellegű problémát, de az is valószínű, hogy egyszerűen ilyen az alkatod.

Semmiképp nem ajánlanám ezeket az éjszakai zsíros/olajos nassolásokat, hiszen mondtad is, szépen szeretnél hízni, tehát gondolom főképp izom felszedésével. Ehhez pedig szükséges olyan ételek fogyasztása, ami ezt lehetővé teszi-magas fehérjetartalom! Csirkemell, tojás, túró, halak stb.. A minőségi ételektől fogsz gyarapodni.

Ezeken kívül persze rengeteg olyan étel van, ami jót tesz neked, tehát figyelj arra, mi esik jól, mitől érzed frissebbnek, energiával telinek magad. Mindannyiunk szervezete kicsit más, ezért nem lehet pontos útmutatót adni, mit kell csinálnod, de az biztos, hogy napi ötszöri étkezést próbálj meg, valamint heti néhány alkalommal edz is valamit, hiszen csak így gyarapíthatod az izomtömeged. A víz fogyasztásáról se feledkezz meg! (napi 2-3 liter legalább)

2015. ápr. 9. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
52%

Hidd el, nincs az az anyagcsere, amit ne lehetne túlzabálni. Az, hogy ez olyan mennyiséget jelent, ami túlmutat az éhségérzeteden, benne van a pakliban. Vagyis lehet, hogy többet kell enned, mint amennyit kívánsz vagy amennyi jól esik. Ebben az esetben törekedj arra, hogy minél kisebb térfogattal vigyél be minél több kalóriát.

Erre a legjobban a zsírok alkalmasak, de gondolom, ezzel te is tisztában vagy. Megfelelő mennyiségű fehérje, sok ch és sok zsír. Ennyi a hízás titka.

A napi beviteled úgy osztod el, ahogy "jól esik". Ha már most sem esik jól, akkor bocs. Valahogy megoldod.

A sport és a mozgás kell. Legyen súlyzós edzés, hátha lesz némi izom is a felszedett tömegből, hogy ne csak a fejed kerekedjen.

Google-be: tömegnövelés alapismeretek, Sárga kapszula


Ha a felszívódással van baj, akkor viszont tényleg hiába eszel. Ennek is végére járhatsz egy orvosi kivizsgálással. Általában nem ezzel szokott baj lenni.

2015. ápr. 9. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem a táplálék a fontos, hanem az emésztés! Ha az emésztésbe nem kerül elég oxigén, a sejtek nem képesek olyan anyagokat előállítani amire a szervezetnek szüksége van.

Rágd meg rendesen az ételt, hogy minél több nyállal keveredjen. Rágás közben oldódik a levegő oxigénje a nyálban. Használj borkősavat az ételeid ízesítésére, ez fokozza a nyáltermelést.

Ez mellett még figyelj jobban oda a lélegzésre is. Hogy minnél több oxigén jusson a szervezetedbe.

2015. ápr. 9. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Jézusom utolsó, téged melyik bolygóról küldtek...? :'D
2015. ápr. 9. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

kiveszi a bízbű a zoxigént

teccikéteni?

2015. máj. 23. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Amit 4-es írt, már csak azért is hülyeség(amin egyáltalán találok még valami fogást, mivel egy hatalmas baromság az egész), mert az oxigén vízben rosszul oldódó gáz. Mivel nyálunk nagyrészben vízből áll, ezért kitalálhatod, mennyire fog oldódni abban...

(óceánok olajszennyezései is azért veszélyesek, mivel az oxigén az olajban jobban oldódik, mint a vízben, de az élőlények csak a vízben oldott oxigént képesek felvenni)

Kérlek gondolkozz, mielőtt írsz valami hasonló hülyeséget!

2015. máj. 24. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Amit 4-es írt, már csak azért is hülyeség(amin egyáltalán találok még valami fogást, mivel egy hatalmas baromság az egész), mert az oxigén vízben rosszul oldódó gáz. Mivel nyálunk nagyrészben vízből áll, ezért kitalálhatod, mennyire fog oldódni abban...

(óceánok olajszennyezései is azért veszélyesek, mivel az oxigén az olajban jobban oldódik, mint a vízben, de az élőlények csak a vízben oldott oxigént képesek felvenni)

Kérlek gondolkozz, mielőtt írsz valami hasonló hülyeséget!


Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy az emésztés során nem puszta bomlási folyamatok mennek végbe. A vérbe nem csupán elemi anyagok kerülnek, hanem számtalan önálló életforma (baktériumok, élőflórák, vagy bárhogy is nevezzük) végtermékei. Ezeknek az önálló életformáknak is szükségük van oxigénre, hogy sokasodni tudjanak, épp amikor arra van szükség. Oxigén hiányában csak a biogázerjesztő baktériumok szaporodásához kedvezőek a körülmények.

És amit leírtál, épp az a lényeg! Mert a folyadékokban nyüzsögnek a különböző életformák, és Ők is a folyadékban oldott levegő oxigénjét használják fennmaradásukhoz. Ehhez nem kell mikrószkóp sem, mert a halak jelenléte egyértelműen magyarázza a vízben oldott oxigén létét.

A második bekezdésedben amit írtál, épp hogy az olajban nem oldódik oxigén, ezért zárja el hermetikusan a víz tetején lebegő olaj a levegőtől a vizet. Így alatta megfulladnak a halak.


Mikor szomjasak vagyunk, az oxigén hiányzik az emésztésünkből, nem pedig a H2O. A pincehideg innivaló azért oltja jobban szomjunkat, mert közel kétszer annyi oldott oxigént tartalmaz, mint a szoba-hőmérsékletű!

2015. máj. 24. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!